Universitatea „Ştefan cel Mare” va organiza admitere şi la Psihologie, un program nou de licenţă

> La sesiunea de admitere din iulie sunt prevăzute aproape 1200 de locuri bugetate, la zece programe de licenţă

 Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava pregăteşte concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat la cele zece facultăţi ale sale. Absolvenţii învăţământului preuniversitar şi universitar din regiunea de nord-est au, şi în acest an, oportunitatea de a se dezvolta academic şi profesional prin programe de studii universitare de licenţă, masterat şi doctorat, structurate pe cinci arii europene de învăţământ superior – ştiinţe sociale, ştiinţe inginereşti, ştiinţe ale naturii, ştiinţe umaniste şi ştiinţe biomedicale. Rectorul USV, Valentin Popa, a anunţat că se organizează admitere şi pentru un nou program de licenţă, Psihologie, la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.

Potrivit lui Valentin Popa, în perioada următoare se vor desfăşura vizite de autorizare la mai multe programe de studii noi şi, în eventualitatea în care se vor încheia cu succes şi la timp, la finalul lunii iulie USV va primi autorizarea provizorie din partea ARACIS, iar în luna august vor putea fi introduse într-o hotărâre e guvern noile programe.

„În toamnă este foarte posibil să facem admitere la patru noi programe, două de licenţă şi două de masterat, studii de Asistenţă medicală generală la Departamentul de Sănătate şi la Media Digitală la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării. Masteratele sunt la Drept penal şi criminalistică la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, respectiv Nutriţie şi recuperare medicală la Departamentul de Sănătate” a spus Popa.

În ceea ce priveşte admiterea din luna iulie, rectorul a spus că ciclul studiilor universitare de licenţă promovează 43 de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1180 de locuri finanţate de la buget şi 1030 locuri cu taxă. Dintre locurile finanţate, zece sunt alocate candidaţilor de etnie romă, iar 50 absolvenţilor de licee din mediul rural. Oferta programelor de licenţă include şi 300 de locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni. Forma de învăţământ la distanţă (ID), beneficiază de 400 de locuri, repartizate pe nouă programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 34 de programe, Universitatea „Ştefan cel Mare” oferă 650 de locuri fără taxă, dintre care zece sunt alocate candidaţilor de etnie romă, la care se adaugă şi 150 de locuri pentru românii de pretutindeni. Alte 640 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, universitatea scoate la concurs 49 de locuri (dintre care pentru romi patru locuri, 23 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 22 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). Destinate românilor de pretutindeni sunt 14 locuri. Acestora li se mai adaugă 80 de locuri cu taxă, dintre care 33 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Aplicate şi Inginereşti şi 47 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Socio-Umane.

Oferta educaţională a universităţii include şi 210 locuri cu taxă, pentru cele zece programe de conversie profesională.

Sesiunea de admitere 2019 se desfăşoară în perioada 15 – 20 iulie a.c., fără ziua de duminică, pentru specializările unde există probe, 15 – 23 iulie, fără ziua de duminică, pentru specializările unde nu există probe, urmând ca pentru locurile rămase neocupate să se organizeze o nouă sesiune în perioada 9 – 14 septembrie, pentru specializările unde există probe, şi 9 – 16 septembrie, fără ziua de duminică, pentru specializările unde nu există probe. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 30 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 20 septembrie, pentru sesiunea de toamnă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: