Final de festival

Festivalul „Zilele Teatrului Matei Vişniec” s-a încheiat, dar ecourile sale rămân în memoria şi sufletele noastre. Un festival foarte ofertant, în care spectacolele de teatru propuse de trupe naţionale şi internaţionale s-au îmbinat armonios cu concertele de muzică şi cu întâlnirile esenţiale cu oameni de cultură.

Festivalul de două săptămâni de la Suceava a avut în programul său câte ceva pentru fiecare categorie de public, spectacole pentru copii, spectacole care te cutremură, spectacole care te fac să râzi, spectacole care te fac să visezi, să zbori, spectacole care te aduc cu picioarele pe pământ.

Festivalul a reunit sub semnul teatrului şi democraţiei oameni, idei şi a creat prietenii, parteneriate şi colaborări despre care vom continua să vorbim.

Eforturile celor care au pus bazele festivalului încă din 2013 încep să dea rezultate notabile, viaţa culturală a oraşului începe să prindă contur.

Drumul e lung şi nu e uşor. Să visăm la oraşul pe care ni-l dorim. Imaginaţi-vă o filială a Institutului Francez la Suceava şi tot ce poate însemna acest lucru pentru comunitate. Imaginaţi-vă că Suceava ar avea un spaţiu cum sunt Centrul de Teatru Educaţional Replika la Bucureşti sau Reactor la Cluj. Lăsaţi-vă imaginaţia să zburde, lăsaţi visul să prindă contur pentru ca mai apoi să faceţi loc, în mod firesc, ideii că se poate.

Şi teatrul părea doar un vis pentru Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI