Cezar’s

Noroc, ce noroc !…

Aramă. Eminescu dă comandă unui ţigan să-i facă un cazan de aramă. Când vede cazanul, Eminescu zice: – Măi ţigane, vrei să mă păcăleşti? Cazanul ăsta al tău nu conţine pic de aramă! – Da’ ce, răspunse ţiganul, codrii conţine?

Boală. „Boala cea mai răspândită în lume astăzi nu este tuberculoza sau lepra; este a fi nedorit, neiubit, este ca nimănui sa nu îi pese de tine. Putem vindeca boli fizice cu medicamente, însă singurul medicament pentru singurătate, disperare şi deznădejde este iubirea. Sunt atât de mulţi în lume care mor pentru o bucată de pâine, însă sunt şi mai mulţi care mor pentru puţină dragoste. Sărăcia din Vest este un tip diferit de sărăcie – nu este doar o sărăcie a singurătăţii, ci şi una a spiritului. Există o foamete după dragoste, la fel cum există o foamete după Dumnezeu.” (Maica Tereza, „A Simple Path”)

Călătorie. „Orice călătorie, afară de cea pe jos, e după mine o călătorie pe picioare străine; a avea la îndemână cupeaua unui tren, roatele unei trăsuri sau picioarele unui cal înseamnă a merge şezând şi a vedea numai ce ţi se dă, nu însă şi tot ce ai voi.“ (Calistrat Hogaş)

Dragoste. Mereu am fost convins că dragostea e atunci când vrei să aduci o persoană în viaţa ta, nu în patul tău.

Femeie. „Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere.” (Mahatma Gandhi)

Fidelitate. În 1921, Liviu Rebreanu şi-a legat destinul de Fanny Rădulescu, femeia care avea să-i rămână alături până la finalul vieţii. A iubit-o atât de mult pe Fanny, încât i-a recunoscut copilul făcut cu alt bărbat, o fetiţă care avea trei ani la data căsătoriei celor doi. Faptul că a recunoscut copilul nevestei, la limita legii, în absenţa acordului tatălui natural, i-a atras criticile apropiaţilor şi familiei. Pentru Rebreanu însă gura lumii nu a contat şi a crescut-o pe Puia ca pe propriul lui copil. N-a contat nici faptul că Fanny nu a mai dorit alţi copii de teamă ca nu cumva Puia să nu beneficieze de toată dragostea şi beneficiile materiale ale tatălui. Iubirea lui Rebreanu pentru soţie a fost mai presus de crizele acesteia de posesie şi gelozie, celebre la vremea respectivă. Se spune că soţia lui Rebreanu era atât de geloasă, încât într-un episod de furie a rupt o umbrelă în capul actriţei Puia Ionescu care se îndrăgostise de scriitor. Multe au fost doamnele vremii care i-au dat târcoale lui Liviu Rebreanu, însă scriitorul a fost un soţ devotat.

Intelectual. Două definiţii. „Intelectualul este un individ ale cărui interese şi a cărui voinţă se concentrează în spaţiul spiritual al existenţei, asta de o manieră stabilă, lipsită de intermitenţe, nedeterminată de circumstanţe exterioare şi adeseori dăinuind în pofida lor. Intelectual e acel om a cărui gândire refuză orice mimetism.” (Soljeniţîn, „Arhipelagul Gulag”). „În schimb, eu ştiu ce înseamnă să fii un intelectual, adică un individ cerebro-spinal; să ai mintea atât de plastică cât este posibil şi coloana vertebrală atât de dreaptă cât e necesar.” (Michel Foucault, 1967). După aceste două filtre, câţi mai rămânem? (Nicoleta Dabija)

ITM. Despre munca la negru. – Ce ţi-a venit, frate, să angajezi un negru la noua ta firmă? mă întreabă un prieten. – Vezi tu,… i-am răspuns, eu până acum am muncit peste tot numai la negru. Să mai muncească şi un negru la mine…

Noroc. Un nebun se uită la tv la un show politic românesc şi îşi zice, fericit: Ce noroc că m-am născut nebun, că altfel o luam razna!

Operă. Un spectacol de operă este ca o femeie inteligentă: costă mult, e greu de înţeles şi nu poţi spune nimic rău despre el fără să fii considerat mitocan. (Cleveland Amiory)

Propunere. (de la ANAF). Cerşetorii vor fi obligaţi să emită bon fiscal pentru banii primiţi. Am zis cerşetori, nu senatorii!

Quickie. – Astă-seară stăm acasă şi facem dragoste, frumoasa mea! – S-o crezi tu că eu, pentru 3 minute, voi sta închisă-n casă toată seara!!!

Romantism. – Ce frumos e în parc noaptea! zise el. – Uite, cade o stea. Pune-ţi repede o dorinţă! interveni ea. – Mi-am pus, şopti el, timid. – Şi…? Ce mai stai!?

Service. La service: „Ne pare rău, nu v-am putut repara frânele, dar v-am dat claxonul mai tare…”

Sete. Un preot în timpul slujbei: Ce poate fi mai rău decât băutura? O voce puţin cam „dreasă” din rândul din spate îi răspunde: Setea, părinte!

Weekend. Singura persoană căreia Vineri i-a rezolvat toate problemele a fost Robinson Crusoe.

Zgârcit. Ea: Eu nu mai vreau să mă căsătoresc cu un zgârcit ca tine! Poftim înapoi inelul! El: – Unde e cutiuţa?

Ziare. „Dacă nu citeşti ziarele, eşti neinformat, dacă le citeşti, eşti dezinformat.” (Mark Twain)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: