1.992.516 buletine de vot, cântărind 25 de tone, au fost aduse în Suceava cu un tir special

> În judeţ, suma de 4 milioane de lei este destinată plăţii indemnizaţiilor persoanelor implicate, diferenţa de 521.000 de lei fiind alocată bunurilor şi serviciilor, „astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii corespunzătoare”

În judeţul Suceava, resursa umană alocată asigurării condiţiilor optime de desfăşurare a alegerilor pentru Parlamentul European, cât şi a referedumului organizat de preşedintele Klaus Iohannis,  este de 1.065 de persoane, aceasta urmând a-şi face simţită prezenţa în 560 de secţii de votare.

Mirela Elena Adomnicăi,  prefectul de Suceava a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că „pentru următoarele evenimente electorale”, pe listele electorale permanente se află 603.705 alegători, încă din 17 mai în judeţ fiind aduse câte 664.172 de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare şi fiecare dintre cele două întrebări ale referendumului, adică un total de 1.992.516 buletine de vot, cântărind 25 de tone de hârtie aduse din Bucureşti în Suceava cu un tir special închiriat. La acestea se adaugă 614.691 de  timbre autocolante, 2.800 de ştampile cu ştampilele cu menţiunea „votat” şi 560 de  ştampile de control pentru secţiile de votare.

Bugetul total prevăzut pentru judeţul Suceava este de 4,35 de milioane de lei, cea mare parte,  de circa 4 milioane de lei, fiind destinată cheltuielilor de personal, adică plăţii indemnizaţiilor tuturor persoanelor implicate în procesul electoral. Diferenţa de 521.000 de lei este alocată bunurilor şi serviciilor, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii corespunzătoare. Indemnizaţia preşedintelui secţiei de votare, a locţiitorului şi a operatorului de calculator care monitorizează prezenţa la vot este de câte 235 de lei/zi/persoană; membrii secţiei de votare, statisticienii, „informaticienii” şi personalul tehnic auxiliar primesc câte 95 de lei/zi; preşedintele biroului electoral judeţean şi locţiitorul acestuia au câte 190 de lei/zi, iar membrii biroului electoral  judeţean sunt remuneraţi  tot cu câte 190 de lei/zi. Prefectul Mirela Elena Adomnicăi a precizat că primările din judeţ au fost programate să-şi ridice, sâmbătă pe 25 mai, de la Centrul Economic „Bucovina”, buletinele de vot, listele electorale suplimentare, ştampilele cu menţiunea „votat”, ştampilele de control, timbrele autocolante şi celelalte materiale pentru secţiile de votare, astfel încât predarea-primirea „să se încheie cel târziu la ora 16”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: