Ion Lungu, după şedinţa conducerii Asociaţiei Municipiilor din România:

Am cerut Guvernului urgentarea semnării contractelor cu fonduri europene

…dar şi compensare financiară pentru primul trimestru al anului

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat, ieri, la Bucureşti, la Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), a declarat că primarii au cerut reprezentanţilor Guvernului prezenţi la şedinţă urgentarea semnării contractelor de finanţare pentru proiectele europene, dar şi compensarea financiară aferentă primului trimestru al acestui an.

Primarul a spus că la Comitetul Director al AMR au fost prezenţi, din partea Guvernului, viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale, şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

„S-a solicitat din partea primarilor urgentarea semnării contactelor de finanţare pe fonduri europene şi compensarea pe trimestrul 1 din anul 2019 a impozitului pe venit de la 41,75%, cât am primit, la 60%, aşa cum a fost aprobat în bugetul de stat pentru acest an” a spus Ion Lungu.

El a menţionat că a avut întâlniri şi la Ministerul Dezvoltării Regionale, dar şi la Ministerul de Finanţe, cu privire la semnarea contractelor de finanţare pe fonduri europene.

„Primele contracte le vom semna până la sfârşitul lunii mai, respectiv pentru centrul multifuncţional de la Iţcani şi pentru grădiniţa din Burdujeni-sat” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: