Cea mai veche

 Deşi ne-am propus, la festivitatea ce a avut loc la începutul săptămânii pentru a marca apariţia ediţiei cu numărul 8000 a ziarului, ne-am propus deci să aducem omagiul meritat condeierilor care au realizat în cei 30 de ani de existenţă ziarul „Crai nou”, vedeta zilei a fost cea mai veche corespondentă a cotidianului Sucevei (adică a ziarului cu acest statut lansat încă din 1946), dna Artemiza Ignătescu, celebritate nu numai a Câmpulungului său, ci şi a întregului judeţ şi prin mijlocirea noastră. Doamna Artemiza scria la ziar, în calitate de corespondentă, încă de pe vremea când lucrau în redacţie nume ce aveau să lase urme temeinice în literatura românească: Platon Pardău, Pan Solcan, Dragoş Vicol, George Sidorovici, Constantin Ştefuriuc, Radu Mareş (listă pe care am completat-o noi) şi alţii, experienţa ei jurnalistică îmbogăţindu-se şi prin exemplul lor.

De altfel, cuvântul venerabilei doamne la festivitate a fost cel mai consistent, prin exemplele de viaţă redacţională pe care le-a cules din „istoria” prezenţei dumisale în vecinătatea imediată a ziarului, a oamenilor lui, şi în coloanele acestuia.

Este adevărat că, atât de apropiată fiind ziarului, ar putea fi considerată una „de-a noastră”, laudele aduse colectivului redacţional părând fireşti. Dar chiar şi pentru noi, cei care facem astăzi ziarul, personalitatea sa devine exemplară, niciunul dintre cei 31 de ziarişti care au realizat acest ziar în anii de când a apărut neatingând prin longevitate performanţa de a lucra la toate ziarele care au constituit cotidianul Sucevei.

Şi astfel, glumind şi nu prea, cu această ocazie s-a tranşat disputa privind pe cel mai vechi colaborator al ziarului. El continuă să fie o ea: dna Artemiza Ignătescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: