„Trebuie comunicat riguros, pentru a nu genera situaţii de panică”

> Am avut două cazuri de practicare a medicinei în mod nelegal, dar s-a creat sentimentul că avem un fenomen judeţean cu practicarea medicinei în mod ilegal, a explicat prefectul Mirela Adomnicăi

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a prezentat luni, în cadrul seriilor de dezbateri academice organizate de USV privind comunicarea, câteva repere privind activitatea unui comunicator al unei instituţii publice, explicând studenţilor prezenţi că nu vor putea comunica eficient şi credibil despre o anumită organizaţie dacă nu cunosc întregul angrenaj al acesteia.

Ea le-a spus că ar fi de preferat să facă practică în cât mai multe instituţii, pentru a vedea cum funcţionează acestea şi care sunt nevoile de comunicare.

Prefectul a precizat că la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava poate că este nevoie de o comunicare mai eficientă.

Întrebată de unul dintre studenţi despre situaţia de la DSP, ea a spus că sănătatea publică reprezintă o zonă de mare interes şi sunt diverse situaţii când trebuie comunicat foarte riguros, pentru a nu genera situaţii de panică.

Adomnicăi a exemplificat cu o situaţie recentă din judeţ când au fost depistate două cazuri de practicare a medicinei în mod nelegal după ce, la două cabinete medicale, în urma unor reclamaţii, s-a constatat că cei care practicau acolo nu erau absolvenţi de studii care să le permită practicarea în acel cabinet.

„Eu am avut sentimentul că nu s-a comunicat suficient referitor la ce competenţe are Direcţia de Sănătate Publică în acest sens, competenţe foarte limitate, astfel încât la un moment dat s-a creat sentimentul că avem şi un fenomen la nivelul judeţului cu practicarea medicinei în mod ilegal, că autorităţile nu intervin ca să remedieze această problemă, iar cetăţeanul este neprotejat pentru că autorităţile nu-şi fac datoria” a spus prefectul.

Ea a arătat că în situaţiile respective a fost şi un vid legislativ, dar şi că nu există un fenomen la nivelul judeţului.

„De aceea cred că, la vremea respectivă, o altfel de comunicare ar fi creat informarea corectă şi nu ne-ar fi isterizat faţă de fenomenul la care ne expunem pentru că s-a scăpat de sub control practicarea activităţii de medicină în judeţ” a explicat Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI