În Pasul Mestecăniş

Plan Roşu de intervenţie

Pompierii militari suceveni au organizat, vineri, un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema „Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a comitetelor locale pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Pojorâta şi Iacobeni, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Bucovina” al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru descarcerarea, efectuarea triajului medical de urgenţă, limitarea şi înlăturarea consecinţelor negative produse ca urmare a unui accident rutier din care au rezultat victime multiple. Punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie.”

Potrivit ISU Suceava, scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui accident rutier pe DN 17, în Pasul Mestecăniş.

Astfel, în jurul orei 11:00, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, participanţii la trafic anunţă faptul că un microbuz a intrat într-un autoturism, iar în eveniment sunt implicate în total 13 victime (9 din microbuz şi 4 din autoturism). Două dintre victime erau aruncate în afara maşinii, pe carosabil, în stare de inconştienţă.

Zona era acoperită de ceaţă, cu vizibilitate redusă, pe fondul unei atenţionări Cod Portocaliu de fenomene meteo-hidrologice periculoase, manifestată prin căderi de precipitaţii masive. Pe acest fond s-a produs şi evenimentul din a doua situaţie tactică, în care o autocisternă ce transporta metanol a ieşit în afara şoselei din cauza observării cu întârziere a accidentului rutier şi a carosabilului umed. Şoferul a anunţat imediat evenimentul la 112 şi a menţionat faptul că sunt scurgeri de metanol.

Scopurile principale ale acestui exerciţiu au fost perfecţionarea deprinderilor participanţilor în organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în situaţii de urgenţă cauzate de accidente rutiere cu victime multiple, gestionarea evenimentelor rutiere în care sunt implicate substanţe cu destinaţie specială, precum şi verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” şi structurile competente din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, menţionează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: