30

Coincidenţa face ca ediţia cu numărul 8000 a cotidianului „Crai nou” să apară în anul când acesta îşi adună în vârstă 30 de ani de apariţie. Se va întâmpla de Crăciunul anului în care ne aflăm. Şi, ca să mai notăm (aproape) o coincidenţă, 31 este numărul ziariştilor care au semnat în paginile sale pe parcursul anilor de existenţă ai cotidianului.

Nu era pentru prima dată când noul ziar apărut în 1989, prelua întreaga echipă de la cel anterior. Suceava, Bucovina, a avut mereu un cotidian după război, fie că acesta s-a chemat „Lupta poporului”, „Făclia Sucevei” sau „Zori noi”. Toate acestea au avut însă ca editor partidul comunist. În 1989 ne lepădam de editor şi pentru prima dată am scris un ziar cu adevărat independent, echipa redacţională asumându-şi responsabilitatea de editor. Nu am fost singura publicaţie din ţară care după căderea dictaturii s-a lepădat de stăpân, în toate redacţiile creându-se în timp, în adâncimi, opoziţia faţă de bubele sistemului, cele care au determinat explozia din 1989. Nimeni nu s-a opus renunţării la odiosul stăpân şi nimeni nu a regretat vreodată gestul colectiv din 22 decembrie 1989, echivalent cu o întoarcere a armelor.

A fost un gest bărbătesc, ce a solidarizat puternic echipa. Care a plecat la drum cu bagajul de experienţă profesională subsumată ferm rosturilor fundamentale ale unui cotidian: de a informa corect, în timp rezonabil şi responsabil cititorul.

Ceea ce au şi făcut cei 31 de meseriaşi „cu acte” care au scris acest ziar, dar şi restul membrilor redacţiei, ca şi numeroşii lor colaboratori, astfel încât ziarul „Crai nou” să numere astăzi 8000 de ediţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: