Inspectorii sanitari, controale la unităţile de cazare şi de alimentaţie publică

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat, marţi, că de la 1 aprilie a.c. au început verificări la unităţi de cazare şi de alimentaţie publică din zonele turistice ale judeţului care organizează mese festive sau oferă pachete turistice cu prilejul sărbătorilor pascale. El a explicat că verificările fac parte din controlul tematic dispus de Prefectura Suceava, în contextul în care se aşteaptă un aflux mai mare de turişti care doresc să petreacă sărbătorile pascale în Bucovina.

Sădean a precizat că în prima săptămână din luna aprilie au fost controlate 27 de unităţi de cazare şi de alimentaţie publică.

El a spus că în urma acestor acţiuni de control au fost depistate deficienţe de ordin igienico-sanitar la patru unităţi. Printre abaterile constatate s-au numărat lipsa dotării grupului sanitar pentru consumatori cu mijloace pentru asigurarea igienei individuale, lipsa marcării suprafeţelor de lucru la blocul alimentar, lipsa substanţelor biocide pentru efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, lipsa cursurilor de igienă la personalul angajat.

Medicul a mai spus că inspectorii sanitari au aplicat sancţiuni în valoare de 7 200 de lei în cazul unităţilor unde s-au constatat deficienţe, fiind dispuse măsuri de remediere a acestora.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava a arătat că inspectorii sanitari verifică modul în care sunt asigurate condiţiile de igienă în spaţiile de cazare, preparare şi servire a mesei, existenţa produselor pentru curăţenie şi dezinfecţie, efectuarea de personalul angajat a cursurilor de igienă obligatorii, starea de curăţenie a grupurilor sanitare, dotarea cu materiale şi mijloace pentru igiena mâinilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: