În primul trimestru al anului, în judeţul Suceava, în cadrul programului naţional „Mama şi copilul”

Circa 400 de copii au beneficiat gratuit de lapte praf

Consilierul Bianca Bighiu de la Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a declarat că aproape 400 de copii din judeţ au beneficiat de lapte praf în cadrul programului naţional „Mama şi copilul”.

Ea a spus că toate primăriile solicitante dispun de cantităţi suficiente de lapte praf în stoc, la sfârşitul trimestrului I a.c. fiind centralizaţi de 396 beneficiari.

Întrebată despre sumele alocate în primele trei luni ale acestui an pentru derularea programului naţional „Mama şi copilul”, Bighiu a precizat că în perioada menţionată programul nu a fost finanţat, întrucât existau stocuri în depozitul DSP Suceava şi nici nu era aprobat bugetul pe anul 2019.

Consilierul Bianca Bighiu a menţionat că, la sfârşitul anului 2018, în cadrul programului naţional „Mama şi copilul”, medicii de familie din judeţ au catagrafiat aproximativ 343 de copii cu greutate mică la naştere.

Ea a mai declarat că în luna noiembrie 2018 s-au achiziţionat 7139,2 kg, respectiv 8924 cutii lapte praf, pentru care s-a finanţat şi plătit suma de 194.543,20 lei. Bighiu a spus că această cantitate a fost distribuită primăriilor din judeţ, proporţional cu numărul de copii catagrafiaţi, unele primării solicitând şi primind completări ulterioare.

„Luna aceasta, ultimele cutii de lapte din cantitatea respectivă, care se aflau în depozitul nostru, s-au distribuit primăriilor din judeţ” a subliniat Bighiu.

Consumul mediu lunar de lapte praf pentru un sugar este de şapte până la nouă cutii.

Reamintim că, potrivit Ordinului MS nr.1253/2006, laptele praf este destinat copiilor cu vârste între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: