Noua echipă de conducere a Cardiologiei din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava:

Vrem să oferim pacienţilor noştri un act medical peste nivelul centrelor universitare

 Noua echipă de conducere a Cardiologiei din SJU Suceava, formată din dr. Alexandru Calancea, şef al Secţiei Cardiologie, şi dr. Ciprian Mitric, medicul coordonator al Unităţii de supraveghere a pacienţilor critici coronarieni (USTAC), a prezentat joi, în conferinţă de presă, obiectivele propuse.

Dr. Alexandru Calancea a spus că dotarea permite să fie oferite pacienţilor din această secţie o paletă mult mai largă de servicii medicale decât până acum şi că se caută un cardiolog specializat în electro-fiziologie, pentru exploatarea laboratorului care există deja.

El a mai spus că intenţionează să dezvolte cardiologia pediatrică, mai ales că urmează în prezent un rezidenţiat în această specialitate la spitalul din Târgu Mureş.

Medicul coordonator al USTAC, dr. Ciprian Mitric, a spus că unitatea de supraveghere este singura care asigură terapie intensivă pentru pacienţii coronarieni din judeţ.

„Vrem să oferim pacienţilor noştri un act medical la nivelul centrelor universitare” a declarat Mitric, dar Calancea a ridicat ştacheta, adăugând: „Sau peste”.

Dr. Alexandru Calancea (38 ani) este medic specialist în cardiologie, absolvent al UMF „Gr. T. Popa” din Iaşi. Din 2015 i s-a propus să vină să lucreze la SJU Suceava, unde a avut o surpriză când a văzut unitatea medicală, dotarea şi resursele, astfel că a decis să accepte.

Coordonatorul USTAC, dr. Ciprian Mitric, a absolvit UMF Târgu Mureş şi lucrează la SJU Suceava din 2017, cu contract de prestări servicii, iar din toamna anului 2018 a fost angajat cu contract de muncă.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a menţionat că are o politică de promovare a medicilor tineri şi bine pregătiţi, reamintind că în ultimii 10 ani au fost angajaţi 128 de medici, iar aceştia doi fac parte din această categorie.

El a spus că echipa din domeniul cardiologie va fi completată în curând cu un cardiolog intervenţionist şi că şi alţi medici, colegi ai celor doi, din clinici universitare, sunt interesaţi să vină să lucreze la Suceava, pentru că pot face o echipă care să se afirme, care să facă performanţă.

Vasile Rîmbu a mai anunţat că la sfârşitul anului expiră contractele şefilor de secţie.

„Vom vedea cu cine mergem mai departe. Avem mulţi doctori tineri care pot să dinamizeze activitatea spitalului” a conchis Vasile Rîmbu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: