O echipă a USV, care a propus un sistem de control al irigaţiilor pentru grădini şi sere, a câştigat competiţia Energy Challenge 2019

> Competiţia E.ON România a adus în finala de la Târgu Mureş 7 echipe studenţeşti care s-au confruntat pentru premii totale în valoare de 5.000 de euro > Sistemul ultramodern de control al irigaţiilor pentru sere şi grădini este proiectul care a întrunit punctajul cel mai mare şi a plasat Team Atlas din Suceava pe locul I

 Team Atlas de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava este echipa câştigătoare a concursului Energy Challenge 2019, obţinând şi un premiu în valoare de 3.000 de euro, au anunţat reprezentanţii E.ON România.

Potrivit sursei citate, E.ON România, împreună cu instituţiile partenere, a organizat a V-a ediţie a Energy Challenge, competiţie de proiecte din domeniul energiei aflată în acest an sub semnul unor teme de mare actualitate: Eficienţă Energetică&Optimizare Reţea, Energie Verde, Digital&Smart şi Produse/Servicii Clienţi.

Team Atlas de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, echipa câştigătoare a Energy Challenge 2019, şi-a adjudecat premiul în valoare de 3.000 de euro.

„Cotat cel mai bine de juriul format din specialişti din domeniul energiei, Project Flora este un sistem de control al irigaţiilor pentru grădini şi sere, folosind un sistem de senzori conectaţi la un microcomputer ce permite vizualizarea şi controlul grădinii în timp real” a arătat sursa citată.

Pe locul secund s-a clasat DC District de la Universitatea Tehnică din Cluj, care a propus un nou model de staţie off grid de încărcare a vehiculelor electrice, bazată pe energie solară integrată printr-o microreţea de curent continuu. Prototipul de imprimantă 3D pentru piese/componente din mai multe sectoare industriale a adus echipei 3D Creativity de la UMFST Târgu Mureş locul 3.

În marea finală de la Târgu Mureş au participat şapte echipe de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, UMFST Târgu Mureş, Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

E.ON România, împreună cu instituţiile de învățământ superior şi asociaţiile studenţeşti partenere, oferă de 5 ani tinerilor care urmează studii universitare ocazia de a revoluţiona lumea energiei prin perfecţionarea unor soluţii deja existente sau, de ce nu, de a identifica noi surse de energie care să schimbe complet configuraţia energetică actuală.

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică şi în continuă schimbare a energiei. Competiţia a debutat în 2015, pe plan local, la Cluj-Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând până la acest moment peste 100 de studenţi. Concursul se adresează studenţilor la zi de la toate facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Partenerii academici ai Energy Challenge sunt: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Tg. Mureş, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti. Asociaţiile studenţeşti partenere: ASFIC (Asociaţia Studenţilor Facultăţii de Instalaţii Cluj) şi Liga Studenţilor Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: