Vasile Rîmbu, managerul SJU

Neurologia, Cardiologia, Medicina internă şi Boli infecţioase vor avea medici în permanenţă la UPU

> În UPU nu vin numai urgenţe şi încercăm să eliminăm internările de bolnavi cronici prin UPU, precizează managerul

 Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Vasile Rîmbu, a salutat, joi, campania lansată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) „Urgenţa este pentru Urgenţe”, subliniind însă că deşi în Urgenţe nu vin doar urgenţele, nu se poate da vina în totalitate pe medicina de familie, pentru că aceasta este slab dezvoltată.

„Noi trebuie să aplicăm mijloacele noastre pentru a reduce nemulţumirile” a spus Rîmbu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că a avut discuţii cu şeful UPU pentru a elimina, pe cât posibil, internările de bolnavi cronici prin UPU, „pentru că astfel de situaţii se întâmplă”.

„Unele specialităţi – Neurologia, Cardiologia, Medicina internă, Boli infecţioase – să aibă medici în permanenţă în Urgenţă. Statistica ne spune că cele mai multe afecţiuni sunt în zona asta” a menţionat managerul SJU Suceava.

Totodată, el a spus că aceasta nu este o noutate, pentru că de mult atrage atenţia că în Urgenţe nu vin numai urgenţe şi că este acuzată medicina de familie.

„Din păcate, medicina de familie este slab dezvoltată în România şi în Suceava. Nu fac faţă, sunt puţini, au un număr de consultaţii limitate şi, desigur, cea mai bună variantă este prezenţa în UPU, unde totul se face gratuit” a spus Rîmbu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: