Deşi încă nu au fost transmise sumele pentru învăţământ

Primarul Ion Lungu e decis să aprobe bugetul local la data de 4 aprilie

> Vom aproba bugetul, pentru că deja suntem în aprilie şi nu pot angaja cheltuieli sau declanşa proceduri de licitaţii, a explicat edilul-şef

 Primăria Suceava nu a primit încă sumele necesare învăţământului preuniversitar din municipiu pentru întocmirea proiectului de buget, dar, cu toate acestea, primarul Ion Lungu este decis să propună Consiliului Local Suceava aprobarea bugetului local în data de 4 aprilie, urmând ca, după ce vor fi transmise şi aceste sume, bugetul să fie completat.

Primarul Ion Lungu a spus că încă aşteaptă să i se comunice sumele de la învăţământul particular şi de bază, pentru a le înscrie în bugetul local. El a declarat că, şi fără aceste sume, vrea să fie adoptat bugetul local la data de 4 aprilie.

„Ne va da posibilitatea să facem nişte proceduri de achiziţii, să facem nişte angajamente” a spus primarul.

El a explicat că în măsura în care vor veni aceste sume, va mai fi făcută o şedinţă extraordinară pentru a se completa hotărârea.

„Altfel, nici în două săptămâni nu putem adopta bugetul. Suntem deja în luna aprilie şi nu se pot face angajamente, nu pot angaja cheltuieli, nu pot declanşa proceduri de licitaţii” a spus primarul.

El a arătat că după ce va fi aprobat bugetul local în Consiliul Local, există baza legală pentru demararea de proceduri, chiar dacă ulterior bugetul va fi completat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: