Preşedintele CJ a discutat cu vicepremierii Suciu şi Gavrilescu despre deblocarea proiectului de racordare la gaz natural a municipiului Vatra Dornei

> Se ia în calcul chiar aducerea gazului metan de la Bistriţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat, marţi, la Poiana Negrii, cu vicepremierii Daniel Suciu şi Graţiela Gavrilescu, despre deblocarea proiectului de racordare a municipiului Vatra Dornei la reţeaua de gaz natural.

El a spus că a abordat această problemă atât cu ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, cât şi cu ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu.

„Am avut o întâlnire cu cei doi vicepremieri şi le-am solicitat să găsească o solicitare pentru deblocarea proiectului de gaz metan spre Dorna. Trebuie modificat un ordin de ministru al Pădurilor şi, cu acordul părţilor, cu aviz juridic, să putem să dăm drumul la investiţii spre Dorna” a spus Flutur.

El a arătat că aceasta este cea mai mare povară a municipiului Vatra Dornei acum, municipiu care plăteşte anual 1,5 milioane de euro la proiectul „Utilităţi şi mediu” şi nu are gaz natural, iar centrala construită nu poate fi folosită, în timp ce autorităţile locale se gândesc să facă un împrumut pentru a cumpăra o centrală pe alt combustibil.

Potrivit lui Flutur, vicepremierul Daniel Suciu ar fi spus că există şi varianta să se aducă gazul metan de la Bistriţa spre Vatra Dornei.

„Aduceţi de unde vreţi, numai aduceţi. Am cerut insistent deblocarea acestui proiect” a spus preşedintele CJ.

El a mai cerut ministrului Suciu şi proiecte pentru distribuţie de gaz natural prin PNDL, dar acesta i-a spus că nu crede că se vor aloca fonduri.

„Am insistat pe subiect, mai ales că noi avem peste 40 de localităţi prin care trec magistrale de gaz natural şi ei nu beneficiază de acesta. Ar putea fi finanţată distribuţia prin PNDL. Ar fi o soluţie, având în vedere că preţul lemnului de foc s-a dublat” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: