Până la 8 aprilie

Cea de-a doua etapă a înscrierii copiilor în învăţământul primar

Cea de doua etapă a completării/ depunerii/ validării cererilor-tip de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019 – 2020 a început marţi şi se desfăşoară până pe 8 aprilie, adresându-se copiilor care nu au fost înscrişi sau nu au participat în prima etapă.

În cea de a doua etapă, înscrierea preşcolarilor în învăţământul primar se efectuează pe locurile disponibile, prin completarea/depunerea/validarea unor noi cereri, care pot fi completate online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, până în data de 8 aprilie, inclusiv.

Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior, în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, între orele 8 şi 18, zilnic, de luni până vineri.

În prima etapă, care s-a desfăşurat în perioada 4 – 22 martie a.c., în judeţul Suceava s-au înregistrat 6132 de cereri de înscriere, din care 5189 au vizat înscrierea copiilor care vor împlini 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 943 au vizat înscrierea copiilor care vor împlini 6 ani în perioada de 1 septembrie – 31 decembrie 2019.

Listele finale cu elevii înmatriculaţi în clasa pregătitoare vor fi afişate la data de 11 aprilie a.c.

Conform ISJ Suceava, în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2019 – 2020, în judeţul nostru sunt prevăzute 352 de clase pregătitoare cu 7010 elevi, dintre care şapte clase cu 150 de elevi în învăţământul particular şi cinci clase cu 38 de elevi în învăţământul special, celelalte clase fiind în învăţământul primar de masă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: