Gheorghe Flutur, total dezamăgit după ce ministrul Transporturilor i-a răspuns „negru pe alb” că nu se vor începe lucrările la niciun drum expres Siret – Suceava – Paşcani:

Nu mă voi opri aici şi voi face toate demersurile, pentru că judeţul are nevoie de drumuri rapide

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că a primit răspuns din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la scrisoarea pe care i-a adresat-o la începutul lunii martie, şi că este „total dezamăgit” că acesta i-a transmis că nu vor începe lucrările la drumul expres Siret – Suceava – Paşcani.

După scrisoarea adresată Ministerului Transporturilor, privind drumul expres Siret – Paşcani, ministrul Transporturilor spune „negru pe alb” că despre alocarea bugetară „va mai vorbi”.

„Sunt total dezamăgit că în acest an nu se vor începe lucrările la niciun drum expres” a spus Flutur.

El a menţionat că nu se va opri aici şi că va face tot ce depinde de el pentru că judeţul Suceava, care este şi judeţ de graniţă cu trafic de marfă semnificativ, dar şi judeţ turistic, are nevoie de rute rapide.

Flutur a arătat că nici zecile de scrisori pe care le-a trimis, nici amendamentele parlamentarilor liberali, nici mesajul dat de metrul de autostradă nu au sensibilizat Guvernul.

Preşedintele CJ Suceava a transmis o scrisoare ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în care îi spunea că în cazul Sucevei, fiind un judeţ turistic, cu aglomerare de mijloace de transport pe tot parcursul anului, întârzierea construirii unor rute alternative de transport care să preia traficul de pe DN 2 şi de pe DN 17 creează inconveniente care prejudiciază mediul economic şi provoacă creşterea numărului de accidente cu victime omeneşti.

„Ca urmare acestor aspecte, cu respect, vă rugăm, în numele locuitorilor judeţului Suceava, să demaraţi lucrările pentru drumul Siret expres DX 5, între Siret – Paşcani şi a autostrăzii care leagă Moldova de Ardeal” a transmis Flutur.

De menţionat este că şoseaua de centură a Sucevei care ar fi trebuit finalizată în luna iunie are acum termen de finalizare septembrie 2019, iar finalizarea modernizării DN 18 pe tronsonul Iacobeni – limita cu judeţul Maramureş a fost amânată pentru luna noiembrie 2019, deşi trebuia inaugurată anul trecut. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: