Pentru elevi ai liceului din Vicovu de Sus

Încă trei burse

Vineri, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus a găzduit, într-o scurtă festivitate, cea de-a treia „ediţie” a iniţiativei scriitorului putnean Ion T. Lazăr de a acorda o bursă anuală de 1000 de euro unui elev al liceului bun la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale modeste. Bursa este acordată de Fundaţia Renaşterea bucovineană, al cărei preşedinte este scriitorul de la Putna, iar „părtaş” la iniţiativă este şi ziarul nostru, aflându-ne acolo nu numai pentru a consemna evenimentul, ci şi în calitatea ziarului de organizator. Conducerea liceului, profesorii diriginţi, cei care-i pregătesc pe primitorii burselor la obiectele la care aceştia excelează, numeroşi colegi ai acestora s-au aflat în holul clădirii din noul campus care a găzduit toată întâmplarea. Pe lângă Ion T. Lazăr s-a aflat şi colegul dumisale de redacţie, poetul Viorel Sâmpetrean, amândoi oaspeţii prezentând celor de faţă ultimele apariţii editoriale – „O pasăre în furtună” şi „Prizonier în rai”, semnate de Ion T. Lazăr, şi „Amiaza lui Empedocle. 66 de poezii”, de Viorel Sâmpetrean.

Exprimându-şi speranţa că banii vor fi folosiţi în „scopul în care au fost donaţi”, Ion T. Lazăr le-a sugerat celor trei eleve, în curând studente, să solicite în continuare sprijin Fundaţiei Renaşterea bucovineană când, ca studente, vor avea dificultăţi sau vor simţi nevoia să ajute la învăţătură alţi colegi în calitatea lor de bursieri ai Fundaţiei.

Elevele selecţionate de conducerea şcolii, conform cerinţelor impuse de Fundaţie, toate foarte bune la învăţătură, dar şi evidenţiindu-se în activitatea obştească, sunt: Bahnean Louise Isabelle, din clasa a XI-a F, Chetroi Elena, din clasa a XI-a A, şi Ursachi Gabriela, din clasa a XII-a A, ultimele două chiar vicovence.

Bucuria celor trei eleve a îndreptăţit pe deplin gestul fostului elev al aceluiaşi liceu care este scriitorul Ion T. Lazăr.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: