Trei suspecţi de furt din locuinţa unui om de afaceri sucevean au fost arestaţi preventiv

Trei suspecţi de furt din locuinţa unui om de afaceri sucevean au fost arestaţi preventiv, ieri, de Tribunalul Suceava.

Ei au fost reţinuţi, marţi, de procurorii Parchetului Tribunalului Suceava, fiind suspecţi că în 19 iulie 2018 au furat bani şi bunuri de peste 160.000 de lei din locuinţa unui om de afaceri sucevean.

Ancheta a stabilit că unul dintre cei trei, după ce în prealabil a procurat ciorapi de damă de culoare închisă pentru a nu lăsa urme, la ora 0.40, a întrerupt alimentarea cu energie electrică de la panoul imobilului omului de afaceri, dezactivând astfel sistemul de supraveghere video. Astfel, unul dintre autori, împreună cu un al patrulea inculpat, care este deja trimis în judecată, au pătruns în casă prin escaladare şi efracţie, forţând cu o rangă un geam termopan, şi au sustras sume de bani în euro şi lei, bijuterii din metale preţioase, ceasuri şi un joc Playstation, cauzând un prejudiciu total de 163.500 lei.

Ancheta a mai stabilit că unul dintre hoţi a facilitat şi intermediat achiziţionarea unui autoturism care urma a fi folosit la săvârşirea faptei; i-a contactat pe ceilalţi şi le-a dezvăluit informaţii cu privire la omului de afaceri şi adresa casei acestuia şi a asigurat paza în zona faptei, iar după furt i-a preluat pe cei trei cu autoturismul procurat, asigurându-le scăparea, după care toţi patru au împărţit bunurile sustrase.

Cel care a organizat jaful mai este acuzat şi că a şantajat-o în luna august pe prietena inculpatului care este deja trimis în judecată, ca să-l determine să îşi schimbe declaraţiile incriminatoare, arătând că va determina persoane din mediul penitenciar, în special Botoşani, să îl agreseze pe iubitul ei, care era arestat preventiv, să îi bage o şurubelniţă în ochi şi să-i scoată ochii, precum şi că acesta va avea de suferit şi chiar va plăti cu viaţa dacă menţine declaraţiile conform cărora ar fi fost implicat în săvârşirea acelei fapte.

Şi un al doilea inculpat în acest caz este acuzat de şantajarea iubitei celui deja trimis în judecată, pe care a ameninţat-o, cât şi pe iubitul său, cu acte de violenţă.

Al treilea inculpat este acuzat şi de fapte de furt din autoturisme.

Cercetările în acest caz continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, precizează sursa citată, care menţionează că nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la cauză. Însă, pe măsură ce aceasta va avansa, vor fi făcute publice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: