După ce au tras patru focuri de avertisment

Ţigări de contrabandă de aproximativ 132.500 lei descoperite de poliţiştii de frontieră din Brodina

Poliţiştii de frontieră din Brodina au descoperit şi confiscat, marţi, peste 11.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 132.500 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marţi, 12 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei, a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.15, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care transportau, în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Lupcina, mai multe colete voluminoase.

„Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea celor în cauză. Dar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul poliţiei de frontieră, au abandonat coletele şi au fugit către teritoriul ucrainean. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Însă nici de această data nu s-au oprit şi au fugit pe teritoriul statului vecin” a spus comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menţionat că au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La faţa locului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.320 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 132.444 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: