Ioan Bălan, PNL, îl întreabă pe ministrul Dezvoltării

Se va realiza distribuţia de gaze naturale în 50 de localităţi sucevene ?

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, vrea să afle de la noul ministru al Dezvoltării Regionale dacă proiectul lansat de fostul ministru privind extinderea reţelelor de alimentare cu gaz natural va fi realizat şi dacă va include şi 50 de localităţi din judeţul Suceava, cu 80.000 de familii.

Într-o interpelare, Ioan Bălan îi spune ministrului Daniel Suciu că, în urmă cu mai bine de un an, viceprim-ministrul Paul Stănescu i-a dat personal asigurări că la Guvernul României s-a constituit un grup de lucru care ar fi trebuit să conducă la elaborarea cadrului normativ pentru demararea unui program naţional pentru extinderea reţelelor de gaze naturale pentru consumatorii casnici (gospodării individuale).

„Deşi timpul a trecut în defavoarea oamenilor care îşi încălzesc cu greu locuinţele, nici astăzi nu avem vreun răspuns ferm de la Guvern” a spus Bălan.

El a amintit că, în acelaşi timp, ca urmare a propunerilor formulate de deputaţii PNL pentru extinderea reţelelor de alimentare cu gaz natural pentru populaţie s-a reuşit identificarea unei surse importante de finanţare, prin intermediul veniturilor rezultate din exploatarea zăcămintelor subsolului.

„Aşadar, bani există, mai rămâne doar voinţa politică. Mai mult decât atât, tot parlamentarii PNL au propus şi posibilitatea ca Programul Naţional de Dezvoltare Locală să fie extins cu noi obiective de construire, în care să fie inclusă şi extinderea reţelelor de gaze naturale pentru populaţie” a explicat deputatul liberal sucevean.

În aceste condiţii şi având în vedere toate aceste oportunităţi pe care PNL a reuşit să le realizeze pentru a conecta populaţia, în special din mediul rural, la cea mai aşteptată utilitate, Ioan Bălan îi cere ministrului să spună dacă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fundamentat un program naţional pentru extinderea reţelelor de gaze pentru populaţie şi, dacă răspunsul este afirmativ, care este termenul de implementare şi sursele de finanţare ale acestuia.

El mai cere acestuia să precizeze dacă va susţine propunerea parlamentarilor PNL cu privire la extinderea obiectivelor Programului Naţional de Dezvoltare Locală pentru alimentarea gospodăriilor cu gaze naturale.

„Vă solicit să precizaţi dacă în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice există resurse financiare disponibile care ar putea fi utilizate pentru realizarea unei magistrale de gaz şi realizarea investiţiilor de distribuţie a gazului metan în 50 de localităţi din judeţul Suceava, care ar putea deservi 80.000 gospodării” a conchis Ioan Bălan. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: