Ioan Bălan în Parlament:

Niciodată un guvern nu a lovit în temelia economiei româneşti aşa cum o fac Dragnea şi cu gaşca lui

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, miercuri, în Parlament, că Guvernul PSD a dus ţara dintr-un şanţ în altul şi că acum, pentru a petici bugetul, încearcă să fure banii din Pilonul 2 de pensii şi să sifoneze rezerva de aur a României.

„În momentul în care românii se îndoiau că după 22 de ani de guvernări PSD ar mai fi ceva de prădat în România, uite că Liviu Dragnea ne-a «luminat» pe toţi şi ne-a demonstrat că aurul din rezerva ţării ar fi o captură excelentă pentru cei care conduc ţara dintr-un şanţ în altul, ca un şofer care s-a urcat turmentat la volan” arată Bălan într-o declaraţie politică.

El menţionează că argumentele cu care au început să intoxice populaţia în fiecare zi sunt care mai de care mai trăsnite, cum că în Anglia ne costă depozitarea, de parcă în România ar fi pe gratis, sau că la Londra nu e în siguranţă, de parcă în mâinile lui Dragnea şi ale Vâlcov, expertul în lingouri, ar fi în siguranţă.

„Niciodată un guvern nu a lovit în temelia economiei româneşti aşa cum o fac Dragnea şi cu gaşca lui. Au lovit în băncile româneşti cu toată forţa, impunându-le taxe absurde care au scumpit creditele şi au majorat cursul de schimb. Au lovit în cel mai dinamic sector economic din ţară – comunicaţiile – taxând şi blocând investiţiile în noile tehnologii. Au lovit în sectorul energetic, iar fiecare cetăţean poate să compare factura de luna aceasta cu cea de anul trecut. Toate taxele se văd în preţurile mai mari plătite de populaţie” a mai declarat Ioan Bălan.

El a subliniat că după ce timp de 2 ani au atentat, mai mult sau mai puţin făţiş, la economiile a 7,2 milioane de angajaţi, care au agonisit peste 48 de miliarde de lei pentru pensiile prin Pilonul 2, acum Dragnea şi experţii săi în prădat banii românilor nu se mai ascund deloc şi au declanşat deja distrugerea sistemului din care ar fi urmat să se plătească pensiile peste numai 10 ani.

„Aşadar, banii de la buget au fost făcuţi praf, fără să construiască nimic în toată ţara, nu numai în Moldova, banii primăriilor agonisiţi de primarii gospodari în excedente bugetare au fost risipiţi, lăsând administraţiile publice locale într-o subfinanţare cronică, banii din pensiile private vor fi deturnaţi, rezerva din trezorerie a fost epuizată, iar acum au pus ochii şi pe ultimii bani disponibili, strânşi în rezerva Băncii Naţionale, sub formă de aur” a mai declarat Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean a atras atenţia că Guvernul a rămas fără bani, fapt rezultat din chiar cifrele publicate de Ministerul Finanţelor Publice, care reflectă situaţia îngrijorătoare în care se află bugetul. Astfel, bugetul de pensii are deficit de 1,27 miliarde lei, nu excedent cu se lăuda Teodorovici, iar bugetul general consolidat are grave probleme de finanţare.

„Degeaba încearcă Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici să fure banii din Pilonul 2 de pensii şi să sifoneze rezerva de aur a României, pentru a petici găurile imense din bugetul de stat, pe care ei l-au dus în această situaţie. Ar fi bine să se uite la greşelile făcute de alte state precum Ungaria şi Polonia, care în urmă cu 10 ani au luat asemenea decizii dezastruoase, iar acum se chinuie să repare ce s-a stricat atunci. Chiar şi cu jefuirea Pilonului 2 de pensii şi a aurului, problemele nu s-ar rezolva decât temporar, până poate la sfârşitul acestui an” a subliniat deputatul sucevean.

Parlamentarul liberal consideră că este imposibil de înţeles de ce PSD şi ALDE atentează la proprietatea românilor, de ce născocesc asemenea măsuri toxice, cu efecte dezastruoase, atâta vreme cât au la îndemână peste 30 de miliarde de euro gratuiţi, bani din fondurile structurale pe care îi avem la dispoziţie de la Uniunea Europeană.

„Din aceste zeci de miliarde de euro s-ar putea construi mii de kilometri de autostrăzi, zeci de spitale şi sute şcoli, iar prin taxe şi impozite bugetul ar câştiga zeci de miliarde de lei. Nu ar mai fi nevoie ca Dragnea şi ai lui să desfiinţeze sistemul de pensii şi nici să atenteze la tezaurul României. Banii de la Uniunea Europeană ar fi de 3-4 ori mai mulţi chiar decât au nevoie ca să guverneze bine” a menţionat Ioan Bălan.

El se întreabă de ce guvernanţii nu iau banii gratuiţi de la UE şi de ce nu-i aduc în ţară pentru că nu trebuie decât să întocmească proiecte concrete de autostrăzi, spitale, şcoli, de reindustrializare a ţării şi să-i ceară.

„De ce nu fac acest lucru? Nu se pricep? Ar fi un argument important. Din păcate pentru ţară şi cetăţeni, fostul prim-ministru Mihai Tudose ne-a spus că banii gratuiţi de la Uniunea Europeană nu vor fi aduşi niciodată în România de un guvern PSD, pentru că din acei bani nu se poate fura şi nu se poate da şpagă! Sunt afirmaţiile fostului prim-ministru, nu ale mele. Aşadar, orice român poate să înţeleagă foarte simplu de ce PSD ne-a adus pe marginea prăpastiei şi de ce în România banii nu ajung niciodată în ceea ce oamenii au cea mai mare nevoie: spitale moderne, şcoli şi grădiniţe noi, drumuri noi” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: