Trei medalii pentru sportivele de la CSM Suceava

În weekendul trecut, sala de atletism „Ioan Soter” din Bucureşti a fost gazda Campionatului Naţional pentru juniori II, competiţie la care atletele de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătite de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, au urcat de trei ori pe podium. Performera delegaţiei clubului sucevean a fost Maria Talida Sfarghiu, din Câmpulung Moldovenesc, atletă care a câştigat aurul naţional în proba de 1500 de metri, cu timpul de 4 minute şi 34 de secunde. Maria Talida Sfarghiu a făcut o cursă bună şi la 800 de metri, în care a câştigat argintul naţional şi a reuşit un nou record personal de sală, două minute şi 13 secunde. În acest sezon de sală, atleta din Câmpulung Moldovenesc a reuşit să devină vicecampioană balcanică la 1.500 de metri, apoi campioană naţională la junioare I în aceeaşi probă, cu un timp de 4 minute 31 de secunde, care este al patrulea la nivel mondial şi al doilea pe Europa la acest moment. În proba de 1.500 de metri de la naţionalele de junioare II, o altă câmpulungeancă pregătită de Erzilia Ţâmpău, Antonia Botnariuc, a reuşit să câştige medalia de bronz, iar colega sa Mădălina Sârbu a terminat pe locul cinci la 3.000 de metri.

„Am terminat un sezon foarte bun de sală, în care sportivii noştri au avut evoluţii remarcabile, urcând de mai multe ori pe podium. La aceste naţionale de juniori II am avut o tactică foarte bună în proba de 1.500 de metri, una în care Antonia Botnariuc a condus aproape tot timpul, iar pe final Maria Talida Sfarghiu a reuşit să câştige aurul naţional. Având în vedere că este campioană şi la juniori I, sper ca Maria Talida Sfarghiu să prindă o finală la Jocurile Olimpice ale Tineretului European. Mulţumim domnului primar din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, pentru sprijin, dar şi firmelor Tudely şi Maghebo”, a precizat antrenoarea Erzilia Ţâmpău.

Următoarea competiţie importantă pentru atleţii din judeţul Suceava va fi Campionatul Naţional de Cros, pe 30 martie, la Botoşani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: