Senatorul Ioan Stan:

Liceele cu profil şi specializări agricole trec în subordinea direcţiilor agricole

„În calitate de iniţiator a legii de modificare şi completare a Legii Educaţiei Naţionale, nr. 1/2011, lege care a trecut ieri de Senat în calitate de cameră decizională, doresc să fac următoarele precizări. Începând cu data de 1.09.2019, liceele care au exclusiv profil şi specializări agricole, instituţii publice cu personalitate juridică aflate în subordinea consiliilor locale, trec în subordinea direcţiilor pentru agricultura judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Întrucât, mai ales în zona rurală, aceste licee sunt într-o stare de degradare avansată şi mai ales cu baza materială total insuficientă pentru pregătirea elevilor, este binevenită această trecere în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale” a transmis ieri senatorul PSD Ioan Stan.

Aflăm că în lege se prevede că direcţiile de agricultură judeţene, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene, asigură şi coordonarea disciplinelor tehnice şi a practicii de specialitate a liceelor agricole.

În lege se face referire, de asemenea, la funcţionarea şi organizarea liceelor agricole, dar mai ales se precizează că finanţarea liceelor se realizează din venituri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a Ministerului Educaţiei Naţionale, cât şi din venituri proprii sau prin parteneriate publice private, a mai specificat senatorul Ioan Stan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI