Tenis

Dublul campion naţional David Arcip a obţinut al treilea trofeu în acest an

Dublul campion naţional David Arcip a participat, la Cluj, în perioada 9 – 11 martie 2019, la cea de-a XVII-a ediţie a Cupei „Napoca” la tenis de câmp. După ce a început sezonul competiţional cu dreptul, completându-şi palmaresul cu două trofee U10 câştigate la Roman şi Oneşti, David s-a impus şi la Cluj în faţa jucătorilor din Ardeal, obţinând trofeul categoriei U10. La cele două categorii, U10 şi U12, masculin şi feminin, au fost înscrişi pe tabloul competiţional peste 50 sportivi, cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani, legitimaţi la cluburi din judeţele Hunedoara, Timiş, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Alba, Bihor, Satu Mare, Cluj, Maramureş, Mureş, Braşov şi Suceava. David a fost singurul sportiv din judeţul Suceava care participat la Nivel U10, sportivul legitimat la Clubul „Nada Florilor” Fălticeni reprezentând Moldova cu demnitate, reuşind să treacă neînvins pe tabloul eliminator. David a eliminat din turneu, rând pe rând, jucători de la cluburi renumite din ţară, reuşind calificarea în sferturi, semifinală şi finală. Au fost meciuri grele, adversarii lui David fiind jucători foarte bine pregătiţi de la cluburi cu renume din Ardeal. În finală l-a întâlnit pe Dominic Moldovan, de la Clubul Tennis ELP Bistriţa, pe care l-a învins în două seturi cu scorul de 4-1, 4-1. Un meci greu s-a disputat sâmbătă seara cu favoritul numărul doi al turneului, Cătălin Baciu – Sarmes de la Asociaţia TC Sun Alba Iulia. David a pierdut primul set cu 3-5, a revenit şi a câştigat setul doi cu 4-2 şi apoi a învins în tie-break cu 10-4.

„Suntem foarte mândri de modul în care David s-a prezentat în faţa adversarilor din Ardeal. A demonstrat că atunci când determinarea, munca şi ambiţia fac echipă nu ai cum să dai greş şi poţi înfrunta adversarii unor mari cluburi de elită din ţară”, ne-a spus Ramona Arcip, mama campionului.

Turneul Tenis 10 FRT „Micii Campioni”, desfăşurat la Iaşi, a fost câştigat de fălticenenii Dănuţ Mitocaru şi Dennis Filipciuc

Sâmbătă, 9 martie, s-a desfăşurat la Iaşi turneul de tenis de câmp „Micii Campioni”, organizat de Federaţia Română de Tenis (FRT) şi clubul ieşean „Vergilius”. ACS „Nada Florilor” Fălticeni a fost reprezentată de câte doi copii la fiecare categorie, fiecare întorcându-se acasă cu medalii. La Nivelul Roşu Starter, locul I a fost ocupat de Dănuţ Mitocaru, celălalt fălticenean, David Radion, ocupând locul al III-lea. Primii doi jucători clasaţi la această categorie au avut drept de participare şi la Nivelul Roşu Challenger (recomandat pentru jucători avansaţi cu vârsta maximă de 8 ani). La această categorie locul I a fost ocupat de Dennis Filipciuc, pe Locul II s-a clasat Natalia Brăneanu iar pe locul al III-lea, Dănuţ Mitocaru, toţi trei legitimaţi la ACS „Nada Florilor” Fălticeni. La Nivelul Portocaliu (8-10 ani), fălticenenii Matei Ursache şi Cristian Aciubotăriţei au ocupat locul al II-lea, respectiv locul al III-lea.

Un rol important în obţinerea rezultatelor îl au părinţii

„Mă bucur că în fiecare an reuşim să promovăm noi copii în competiţiile organizate de FRT şi o facem de fiecare dată cu succes. Dovada sunt cele două medalii câştigate de Dănuţ Mitocaru la două categorii diferite şi o medalie câştigată de prietenul şi colegul său de antrenament, David Radion. Un rol important în obţinerea acestor rezultate îl au părinţii, care sunt alături de copii la fiecare antrenament şi uneori chiar parteneri de joc. Fără ajutorul părinţilor nu ar fi posibile aceste rezultate, drept pentru care le mulţumesc din suflet şi sper să păstrăm această atmosferă frumoasă în cadrul clubului. Copiii de la Nivelul Portocaliu au avut greutăţi în acomodarea cu terenul acoperit cu zgură, deoarece noi facem deocamdată antrenamentele în sală. Odată cu încălzirea vremii, în câteva săptămâni, ieşim şi noi pe zgură şi vor veni şi rezultate şi mai bune pentru că la acest nivel avem copii foarte valoroşi”, ne-a declarat Marcel Dascălu, instructorul secţiei de tenis de câmp din cadrul A.C.S. „Nada Florilor”.

Următoarele turnee organizate de FRT vor avea loc pe 23 martie, la Iaşi, dar în organizarea altui club, şi pe 30 martie, la Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: