Senatorul PNL Daniel Cadariu:

Zona de munte a județului a fost pusă la pământ de PSD

> Niciun amendament la bugetul pentru 2019 pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei nu a fost votat de PSD

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu a criticat respingerea de către parlamentarii majorității create în jurul PSD a tuturor amendamentelor pe care parlamentarii liberali suceveni le-au depus la Legea bugetului de stat pe 2019 pentru dezvoltarea județului.

Constantin Daniel Cadariu a declarat că, dincolo de satisfacția pe care o are după ce PNL a reușit să obțină majorarea alocațiilor pentru copii, este extrem de necăjit de modul în care PSD a respins amendamentele liberalilor suceveni care aveau în vedere dezvoltarea județului, dar și pentru salvarea unor primării sau zone întregi ale  județului nostru.

„Cu o nepăsare greu de înțeles, PSD a pus la pământ zona de munte a județului. Niciun amendament pe care l-am propus pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei  nu a fost votat de PSD. Le cer celor de la PSD să explice, de exemplu, când vor avea șosele de centură stațiunile turistice de interes național din județ, când va ajunge gazul metan la Vatra Dornei sau când vor avea gaz metan cele 80.000 de gospodării, din 50 de localități, pe care liberalii le-am avut în vedere prin amendamentele depuse. Când se vor reabilita drumurile naționale din județul Suceava, dacă cei de la PSD au votat împotriva alocării de fonduri pentru reabilitarea DN 17B pe Valea Bistriței, pentru DN 2E Păltinoasa – Marginea sau DN 17A pe tronsonul Câmpulung Moldovenesc – Sadova – Sucevița?” a declarat senatorul liberal.

El se întreabă cum se va descurca orașul Broșteni cu funcționarea spitalului sau cum își va închide municipiul Câmpulung Moldovenesc depozitul de deșeuri și cum vor ajunge turiștii din Ucraina spre Câmpulung Moldovenesc pe la Izvoarele Sucevei, după ce tot cei de la PSD au blocat amendamentul pentru construcția punctului de trecere a frontierei.

„Și tot pe cei de la PSD vreau să-i întreb de ce au fost împotriva finalizării drumului Panaci – Bilbor, căci au respins amendamentul pentru scoaterea din fondul forestier a unui teren, procedură necesară pentru realizarea acestei investiții” a mai spus senatorul.

Cadariu susține că este greu de înțeles cât de repede au uitat social-democrații de promisiunile făcute la inaugurarea primului tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rarău, din Câmpulung Moldovenesc, când au dat asigurări că vor aloca fonduri și pentru cel de-al doilea tronson.

„Sunt promisiuni făcute de ministrul PSD al Turismului împreună cu liderii județeni PSD. Aceștia au promis alocarea de fonduri pentru finalizarea tronsonului doi de la Câmpulung Moldovenesc, investiție absolut necesară, în condițiile în care deschiderea primului tronson arată cât de utilă este pârtia pentru întreaga zonă și cât de necesară e finalizarea întregului proiect.

Tot cu privire la Câmpulung Moldovenesc, să ne spună cei din PSD cu ce bani va reuși acest municipiu să facă lucrările pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din 2018, în condițiile în care au respins amendamentul depus de PNL în acest sens” a mai declarat senatorul liberal.

El consideră că, peste toate, nu poate înțelege „cinismul” celor de la PSD, care au votat inclusiv împotriva propriilor primari PSD din județul Suceava.

„Acest lucru poate fi demonstrat doar dacă ar fi să mă refer la respingerea de PSD a amendamentului depus de PNL cu privire la alocarea de sprijin financiar celor 60 de primării pentru rezolvarea problemelor create de creditul contractat pentru proiectul «Suceava – Utilități și mediu la standarde europene»” a conchis Daniel Cadariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: