Efectele terapeutice ale morcovului

Morcovul (Daucus carota) este o plantă legumicolă și medicinală foarte răspândită în grădinile și în ogoarele fermierilor din zona montană. Conform cercetărilor horticole și naturiste, s-a ajuns la concluzia că morcovul are foarte multe efecte terapeutice. Morcovul consumat în stare proaspătă vindecă rahitismul, anemia, oboseala, astenia, scorbutul, ulcerul, litiaza biliară, ciroza   și stresul intelectual. Cercetările naturiste arată că morcovul este benefic în cazuri de cancer, afecțiuni ale prostatei și bolilor de stomac, ficat și de plămâni. Această legumă conține vitaminele A, B, C, B1, B2, B6, C, E, K, P și PP și o serie de săruri minerale cum ar fi magneziu, fier, aluminiu, fier și zinc.

Sucul de morcov este folosit în alimentația oamenilor încă din primele luni de viață. Frunzele și rădăcinile  de morcov  pot fi un furaj foarte bun în creșterea bovinelor, a ovinelor și a iepurilor de casă. Morcovul este o cultură rentabilă din punct de vedere economic, ce merită să fie cât mai mult extinsă în grădinile și în ogoarele din întreaga zonă montană a României. (Ing. horticol diplomat LAURIAN UNGURIAN, Agenția Națională a Zonei Montane Vatra Dornei)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: