„10 pentru folclor”, o nouă ediție reușită

 Așa cum am mai scris, în perioada 11-15 februarie a.c., s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a manifestării „10 pentru folclor”, organizată la inițiativa Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava (ASIS)  de către Asociația „10 pentru folclor”, Inspectoratul Județean Școlar Suceava și televiziunea Intermedia. Inițiativa a fost susținută inclusiv de cotidianul „Crai nou”. Au mai fost implicate, păcat să nu amintim,  Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Prefectura și Consiliul Județean Suceava, Universitatea Suceava,

Prefectura Botoșani, Inspectoratul Școlar Botoșani, Clubul Copiilor Dorohoi, precum și primăriile Suceava, Gura Humorului, Iacobeni, Vama, Putna, Vicovu de Sus, Capu Câmpului, Stulpicani, Iaslovăț și Zvoriștea. Cei „10 pentru folclor”, adică Mihaela Bârsan (cea care a venit cu ideea), Giani Leonte (președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava), Loredana Ceică (inspector școlar de arte în cadrul ISJ Suceava), pr. Iulian Florea (paroh la Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava), maestrul coregraf Costinel Leonte, instrumentistul Leonard Zamă, trompetistul Cosntantin Mândrișteanu și interpreții de muzică populară Alexandru Brădățan, Angelica Flutur și Grigore Gherman a trebuit să se plimbe cu caravana tot prin zece localități. S-a plecat din Suceava, de la Școala „Miron Costin” din Burdujeni, și s-a ajuns la final tocmai la Școala Zvoriștea. Președintele ASIS a ținut să precizeze că această ediție a fost cea mai reușită. „În afară de artiștii suceveni am avut și invitați din Maramureș, Botoșani și Iași. Pe unde am fost, sălile au fost arhipline. Mai mult, avem promisiuni să extindem această manifestare, unică la nivel național, atât în Botoșani, cât și în Iași. De fapt, toată truda noastră este pentru a convinge autoritățile să promoveze ideea de înființare a orelor opționale de folclor în școli. Mă bucur că unii au înțeles și își doresc acest lucru. În final, vreau să-i mulțumesc dnei Andreea Haisan, care a fost alături de noi pe tot parcursul evenimentelor. La anul vom alege alte zece localități și vom mai vedea” a mai spus Giani Leonte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: