În 2019

Treizeci de milioane de lei, cel mare buget pentru străzi pe care l-a avut vreodată Suceava   

> „Vrem să asfaltăm, să recuperăm, în acest an, ceea ce am pierdut în 2018, când nu am reuşit să consumăm bugetul pentru asfaltări”, a spus primarul Ion Lungu  > În 2018, cu un program de 25 de milioane de lei, în lucrări trebuia să intre 247 de străzi, dar, din cauza lipsei forţei de muncă, multe dintre intervenţii nu au mai fost făcute

Primăria Suceava a început o campanie de  reparare a gropilor apărute iarna aceasta în carosabilul de pe toate străzile   municipiului. Primarul Ion Lungu se arată îngrijorat de stricăciunile făcute la infrastructură de ciclurile repetate de îngheţ-dezgheţ, precizând că, deocamdată, acestea vor fi remediate prin intervenţii la rece.

„Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla până când va veni primăvara, după aceste cicluri de îngheţ-dezgheţ, câte gropi vor fi în oraş. Gropi sunt şi acum, strategia noastră fiind să le reparăm la rece, cu pavele refolosibile, mai puţin pe bulevardele principale, reabilitate cu fonduri europene, unde vom acoperi gropile cu asfalt la rece, cu butelia cu gaze, aşa cum se procedează şi în ţară” arată primarul Ion Lungu. Conform şefului municipalităţii, pentru reparaţii, întreţinere şi modernizare  a infrastructurii de drumuri, în 2019, în buget va fi prinsă o sumă de 30 de milioane de lei, cea mai mare de până acum.

În octombrie 2018, Primăria Suceava a semnat, pentru  un an, noul contract cu câştigătorii licitaţiei, respectiv cu societăţile comerciale Con Bucovina, Florconstruct, Auto Tehnorom şi SUCT, acesta putând fi prelungit, la nevoie, cu încă 4 luni.

„Voi avea discuţii cu toate cele patru firme care au contract cu Primăria şi la care nu avem datorii. Vom avea posibilitatea să plătim facturile, să nu se mai întâmple la fel ca în alţi ani, când constructorii se făceau că lucrează, iar noi ne făceam că îi plătim. Vreau să avem o relaţie aşa cum trebuie, ei să lucreze multe şi bine, iar noi să îi plătim” a precizat Ion Lungu, punctând că, pe durata acestui an, pe circa 100 de străzi vor avea loc intervenţii de amploare la carosabil.

În 2018, programul de reparaţii, întreţinere şi modernizare prevedea ca în lucrări să intre 247 de străzi, dintre care pe 13 să fie turnate covoare asfaltice, 130 să fie plombate, iar 104 să fie balastate. În bugetul local pe anul trecut a fost prevăzută o alocare de 24,95 de milioane de lei, reparaţiile necesitând 20 de milioane de lei, în timp ce 4,95 de milioane de lei trebuia să ia calea investiţiilor. Din păcate, multe dintre intervenţii nu au mai fost făcute, una dintre cauze fiind şi lipsa forţei de muncă la firmele constructoare.

„Vrem să asfaltăm, să recuperăm, în acest an, ceea ce am pierdut în 2018, când nu am reuşit să consumăm bugetul pentru asfaltări. Dar nu din cauza Primăriei, ci a firmei care executa atunci reparaţiile şi care nu a avut capacitate, forţa de muncă cu care să lucreze. Dacă în alte veri se lucra cu 12 formaţii la asfaltări, în anul trecut s-a lucrat cu una-două  formaţii” a conchis primarul Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: