Indemnizaţiile consilierilor judeţeni suceveni vor fi majorate

Doar trei membri ai deliberativului sucevean s-au opus, în şedinţa de miercuri, proiectului de hotărâre prin care indemnizaţiile consilierilor judeţeni sunt majorate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat în şedinţă că propune majorarea indemnizaţiilor consilierilor judeţeni după ce au fost mai multe solicitări în acest sens.

În ultimul an, din partea PSD a fost făcută de mai multe ori această solicitare, consilierul judeţean PSD Gheorghe Monoranu fiind cel care a făcut intervenţii pe acest subiect.

Astfel, cu 32 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi două abţineri, s-a decis ca indemnizaţia de şedinţă să fie 7% din indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ Suceava, iar cea pentru şedinţele comisiilor de specialitate să fie  menţinută tot la 3%.

Împotrivă au votat Dan Ioan Cuşnir, Neculai Bosancu şi Dumitru Dumitru, iar consilierii Gheorghe Apetrii şi Gheorghe Iacob s-au abţinut.

Indemnizaţia de şedinţă de care beneficiau consilierii judeţeni pentru participarea la şedinţele ordinare ale Consiliului Judeţean era în cuantum de 5% din indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ , iar cea pentru şedinţele comisiilor de specialitate, de 3% din indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ; numărul maxim de şedinţe pentru care se acordă indemnizaţia este de o şedinţă ordinară de consiliu şi o şedinţă a comisiilor de specialitate, organizate lunar, potrivit legii.

În luna martie 2018, indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ Suceava a fost stabilită la 21.375 lei, în aceasta fiind inclus şi un spor de 25% pentru implementarea de proiecte cu finanţare europeană.

Potrivit legii, indemnizaţia maximă lunară pentru participarea la numărul maxim de şedinţe pentru consilierii judeţeni este de până 10% din indemnizaţia preşedintelui CJ.

Consilierul judeţean PSD Gheorghe Monoranu a făcut mai multe intervenţii în plenul CJ Suceava, solicitând creşterea indemnizaţiei consilierilor judeţeni.

El precizează chiar în raportul de activitate pentru anul 2018 că intervenţiile privind creşterea indemnizaţiei consilierilor judeţeni nu au fost susţinute în unanimitate de grupul PSD, dar că au fost apreciate de grupul majorităţii.

„Modul distorsionat şi tendenţios prezentat de unii reprezentanţi ai mass media mi-au creat un sentiment de dezgust şi m-au determinat să fiu mai atent la modul cum presa prezintă lucrurile” arată consilierul judeţean PSD. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: