Un punct de vedere

Adversităţile şi violenţele verbale continuă

În toată istoria Ţării, oricât vom căuta, nu vom găsi demersuri, amânări şi adversităţi precum sunt cele de astăzi de la nivelul Preşedinţiei şi Guvernului României.Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, critică Guvernul cu orice prilej public, amână decizii care ar trebui promovate prin decizii prezidenţiale, acuză Guvernul şi conducerea PSD la manifestări publice europene, nesocoteşte reglementări clare şi cunoscute de către Preşedinţie etc. După ce domnul preşedinte Klaus Iohannis a calificat drept penali pe liderii PSD de la guvernare,în ultima perioadă îi denumeşte „infractori”. După acuzaţii generale, Preşedintele României ne spune „…asta se întâmplă dacă în vârful statului ajunge un infractor”. Ieşirile tot mai frecvente în public ale domnului Preşedinte şi cu deosebire după ce a declarat că mai vrea un mandat de preşedinte al României au şi menirea de a exprima tot felul de agresiuni la adresa PSD şi cu deosebire a liderului său, Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „…totala inabilitate a PSD-ului de a face politică…”, „…minciuni pesediste”, „…nu mă tem de niciun candidat” la Preşedinţia României, …” – sunt exprimări ale domnului Preşedinte Klaus Werner Iohannis făcute în adunări publice şi în care erau prezente presa şi televiziunile.

 Va rămâne de pomină, cum se spune la noi, amânarea semnării decretului pentru numirea celor doi miniştri în Guvernul Dăncilă: Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Potrivit prevederilor constituţionale primul ministru propune preşedintelui numirea unor personalităţi pentru funcţia de ministru, iar preşedintele ia act de propunere şi semnează decretul de numire, după care noii numiţi depun jurământul în sala specială de la Cotroceni. În cazul de care vorbim, propunerile s-au făcut din partea Guvernului până în prezent de patru ori, fără niciun fel de schimbare şi de fiecare dată domnul Preşedinte a găsit mereu alte date absente în dosarul cu aceste propuneri. La aceste dosare socotite incomplete s-a adăugat şi timpul necesar pentru ca domnul Preşedinte să analizeze, să gândească şi să decidă! Menţionăm că în toate aceste propuneri au fost, de fiecare dată, aceleaşi persoane şi care au funcţionat în calitate de miniştri şi înainte de actualele propuneri…

Mandatul şefului de stat major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a expirat la 31 decembrie 2018. Preşedintele Klaus Iohannis, ignorând procedurile legale de a primi propunerea Ministrului Apărării cu avizul primului ministru pentru noul şef de stat major , a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă.

În una din declaraţiile de ultimă oră în care domnul Preşedinte a evocat holocaustul, în ziua de luni 28 ianuarie, un demers firesc şi oportun, ne-a îndemnat să comparăm Coaliţia de la guvernare cu nazismul!

 Oare ce manifestări are în vedere pentru etapele următoare ale campaniei electorale domnul Klaus Iohannis ? Credem că va depinde de gruparea viitoarelor alianţe şi viitorii candidaţi la preşedinţie – PSD – ALDE, PNL, USR, Pro România, PMP, PLUS etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: