Preşedintele CJ explică ce urmează după asocierea staţiunilor turistice Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei

Deciziile de dezvoltare economică şi planurile de investiţii vor fi corelate la nivel local şi judeţean 

> Vor fi pregătite proiecte cu finanţare europeană

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, că asocierea celor trei staţiuni de interes naţional din judeţul nostru, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, pentru realizarea de obiective comune în domeniul turistic, este un semnal că administraţiile locale din judeţ îşi doresc o abordare integrată, coerentă şi inteligentă, care să ducă la o dezvoltare mai puternică a acestui sector economic în judeţ, iar Consiliul Judeţean Suceava va sprijini acest demers şi va iniţia acţiuni concrete pentru o dezvoltare durabilă a turismului, unul dintre motoarele dezvoltării judeţului.

„Autorităţile publice din municipiile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc şi din oraşul Gura Humorului au adresat Consiliului Judeţean Suceava invitaţia de a face parte din viitoarea asociere, ţinând cont de atribuţiile care revin CJ Suceava în calitate de iniţiator al programului de dezvoltare economică şi promovare turistică a staţiunilor montane judeţene” a spus Flutur.

El a declarat că a salutat acest demers, mai ales că pentru creşterea competitivităţii destinaţiei turistice Bucovina este necesar ca în judeţ să fie creat un pol de dezvoltare turistică care să coaguleze resursele şi eforturile factorilor interesaţi de dezvoltarea întregii zone.

„După cum bine ştim, în judeţul Suceava turismul este o ramură economică strategică şi se simţea nevoia unui cadru general în care administraţiile publice locale să discute şi să-şi coreleze deciziile de dezvoltare economică, dar şi planurile de investiţii la nivel local şi judeţean. Mai mult, se impune ca de comun acord să fie pregătite proiecte care să fie susţinute pentru a fi finanţate de Uniunea Europeană în viitorul exerciţiu financiar” a subliniat preşedintele administraţiei judeţene.

El a menţionat că, de aceea, Consiliul Judeţean Suceava îşi propune să deschidă noi posibilităţi de cooperare cu administraţiile publice locale în domeniile de interes comun, precum turismul, care să conducă pe termen mediu şi lung la o dezvoltare durabilă în zonă şi că va propune plenului Consiliului Judeţean, în prima şedinţă, să aprobe asocierea judeţului cu aceste trei staţiuni turistice de interes naţional, în vederea înfiinţării organismului de management al destinaţiei, la care să adere, pe viitor, toate localităţile interesate din judeţ, dar şi ONG-uri, asociaţii de profil sau firme. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: