Mănăstirea Dragomirna

Parastas în memoria Mitropolitului Bartolomeu

Simpozionul naţional desfăşurat recent la Suceava şi având tema „Valori naţionale în creaţia Mitropolitului Bartolomeu Anania”, ediţia a VI-a, s-a încheiat pe 19 ianuarie, cu un parastas slujit la Mănăstirea Dragomirna întru pomenirea Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Slujba de pomenire a fost oficiată de PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

La parastasul săvârşit în paraclisul mănăstirii au asistat atât obştea de măicuţe, cât şi profesori universitari veniţi de la Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timişoara şi Suceava. De asemenea, a fost de faţă ing. Laurian Anania, nepotul Mitropolitului Bartolomeu.

Cei prezenţi au primit – conform tradiţiei – un prosop şi o lumânare aprinsă întru pomenirea Mitropolitului Bartolomeu.

PS Părinte Damaschin Dorneanul a ţinut un cuvânt de învăţătură.

Răspunsurile la strană au fost date de corul măicuţelor din mănăstire.

Cea de-a doua parte a simpozionului închinat valorilor perene din opera Mitropolitului Bartolomeu Anania s-a încheiat cu vizionarea unui material video legat de personalitatea şi activitatea Mitropolitului Anastasie Crimca, ctitorul Dragomirnei.

Oaspeţii au putut vizita o expoziţie cu 14 reprezentări facsimil ale portretului Mitropolitului Anastasie Crimca, aflat în manuscrisele Şcolii de la Dragomirna şi alte documente. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: