În prima săptămână de lucru din acest an

Amenzi de aproape 230.000 lei date de poliţişti pe raza judeţului Suceava

În prima săptămână de lucru din acest an a curs cu amenzi pe care poliţiştii le-au împărţit pe raza judeţului. Şi asta deoarece, în intervalul 3 – 8 ianuarie, oamenii legii au acţionat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Potrivit datelor furnizate de Biroul de presă al IPJ Suceava, în perioada amintită s-a asigurat intervenţia la 279 de evenimente (218 dintre ele fiind semnalate prin numărul de urgenţă 112) şi au fost constatate 158 de infracţiuni. De asemenea, pe drumurile publice din judeţ au acţionat zilnic cu şapte autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă. În urma neregulilor constatate, nu mai puţin de 42 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, iar alţi 20 s-au despărţit de certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor la volanul cărora se aflau. „Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul turismului de weekend şi al celui sezonier, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic” se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.

 Peste 550 de amenzi au fost completate şi înmânate de poliţişti

Conform sursei citate, au fost aplicate 557 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre ele la regimul rutier, dar acestora s-au alăturat şi 75 de amenzi pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar 22 pentru fapte de altă natură. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 227.000 lei. Totodată, ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 16 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de cinci persoane. Tot în perioada de timp amintită au fost depistate şi două persoane urmărite la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: