David Arcip, pentru a patra oară campionul României la tenis de câmp

În perioada 14-16 decembrie 2018, s-a desfăşurat, la Braşov, cea de-a III-a ediţie a „Turneului Campionilor Tenis 10 FRT & Tenis Teens”, competiţie care a reunit peste 140 de campioni din toată ţară. Evenimentul Federaţiei Române de Tenis a fost organizat de către CS Lechner Tennis School şi s-a adresat câştigătorilor turneelor Tenis 10 FRT & Teens înregistraţi în sistemul FRT.

ACS „Nada Florilor” Fălticeni a participat cu un număr de 16 copii, cel mai bun rezultat fiind înregistrat la Nivelul Verde, David Arcip obţinând pentru a patra oară titlul de campion al României la tenis de câmp. David este primul copil de la Clubul „Nada Florilor” care a câştigat titlul de campion la acest nivel, chiar în primul an de evoluţie la Nivelul Verde.

„Meciurile au fost grele, unele chiar foarte grele. Au fost şi mici probleme, a căzut, s-a accidentat, la un game a scăpat racheta din mână, a recuperat-o şi a câştigat punctul şi apoi a reuşit locul 1 în grupă. Au urmat, rând pe rând, calificări, cu meciuri dificile în optimi, sferturi, semifinală şi mult aşteptata finală cu Andrei Rozolea din Bucureşti. Adversarii lui David au fost jucători foarte buni din Bucureşti, Oneşti, Buzău, Chişinău, Braşov. A fost un luptător şi suntem foarte mândri de el”, ne-a declarat Ramona Arcip, mama campionului.

David Arcip a fost felicitat de fostul preşedinte al Federaţiei Române de tenis, prezent la premiere, şi de Alina Tecşor, căpitanul echipei naţionale FED CUP.

Fălticenenii au mai urcat de patru ori pe podium

Competiţia s-a desfăşurat la Nivel Roşu 5-8 ani; Portocaliu 8-10 ani; Verde 9-10 ani şi Galben 11-14 ani; categoriile Starter – începători, Roşu&Portocaliu – echipe; Challenger – avansaţi (medaliaţi 2018), Roşu/Portocaliu/Verde – individual, Master – performanţă (U10) Verde-dublu şi Tenis Teens (11-14 ani, amatori) Galben-dublu.

Festivitatea de deschidere a acestui eveniment a avut loc vineri, 14 decembrie, în cadrul căreia toţi participanţii au fost întâmpinaţi de vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, Dumitru Hărădău, şi Alina Tecşor, căpitanul echipei naţionale FED CUP, cu tricouri şi şepci FRT. Cu această ocazie, micuţii tenismeni au avut ocazia să schimbe câteva mingi, pe terenul de tenis de la Mall Coresi, cu Mihaela Buzărnescu, jucătoare aflată pe locul 24 în lume, a doua cea mai valoroasă jucătoare de tenis din România şi „Ambasador Tenis10 FRT”. Sâmbătă, la baza Tenis Arena din Braşov, s-au desfăşurat competiţiile de la Nivelul Roşu Starter/Challenger şi Nivelul Portocaliu Starter/Challenger, ziua de duminică fiind dedicată Nivelurilor Verde Challenger/Verde Master/Galben Dublu.

La Nivelul Roşu Challenger, tenismenul fălticenean Cristian Aciubotăriţei a pierdut la limită lupta pentru prima treaptă a podiumului, locul 3 revenind unui alt sportiv legitimat la ACS „Nada Florilor”, Matei Ursache. La Nivelul Portocaliu Challenger, Iustin Andrei a obţinut locul 4. La Nivelul Roşu Starter, echipa „Şoimii Fălticeni”, formată din Sara Stan, Iasmina Coman şi Luca Rotaru, a obţinut locul 1, ei terminând concursul neînvinşi. Cealaltă echipă, „Zimbrii Fălticeni”, formată din Natalia Brăneanu, Dănuţ Mitocaru, David Radion şi Matei Pîrlac, s-a clasat pe poziţia a III-a.

„Am fost prezenţi la acest turneu cu un număr de 16 sportivi, fiind cea mai numeroasă delegaţie. În cadrul meciurilor jucate, fiecare copil a încercat să arate cunoştinţele acumulate în timpul antrenamentelor. Vreau să mulţumesc copiilor şi părinţilor pentru efortul depus iar cuvintele frumoase adresate Clubului «Nada Florilor» de reprezentanţii FRT ne motivează să continuăm. Mulţumesc şi firmei Romfour pentru tot ceea ce face pentru aceşti copii minunaţi”, ne-a declarat instructorul Marcel Dascălu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: