Preşedintele CJ a semnat contractul pentru modernizarea terminalului de pasageri al aeroportului

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, ieri, contractul de proiectare şi execuţie a noului terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Suceava, care, potrivit lui, va permite creşterea la circa 560.000 de pasageri procesaţi anual pe aeroport, cu maximum 340 de pasageri/ oră.

Se vor realiza lucrări de extindere în partea de nord a clădirii existente, ce va avea două zone, de plecări şi sosiri pentru curse externe, şi va procesa 170 de pasageri/oră.

Actualul terminal va fi extins în partea de est, va procesa cursele interne şi va procesa 86 de pasageri pe oră.

„Pentru terminalul de sosiri curse externe, respectiv sala de recuperare bagaje, pe terenul adiacent clădirii, latura de nord a acesteia, se va realiza un drum de legătură între platforma de îmbarcare-debarcare aeronave şi clădirea proiectată, pentru a permite transportul bagajelor de la aeronave către sala de recuperare bagaje de cală” a explicat Gheorghe Flutur.

Existenţa terminalului va elimina riscurile de încălcare a condiţiilor de securitate generate de existenţa unui flux comun, extern-intern, la sosiri. Se va elimina şi disconfortul actual generat pasagerilor atât la plecări, cât şi la sosiri.

Preşedintele CJ arată că extinderea terminalului pentru curse interne va da posibilitatea pasagerilor să călătorească spre Bucureşti şi alte oraşe ale ţării cu costuri mai mici, pentru că se vor putea utiliza aeronave de tip C, cu capacitate de circa 160 de pasageri.

„Prin realizarea investiţiei, Aeroportul «Ştefan cel Mare» din Suceava va fi certificat ca aeroport civil internaţional şi îşi va putea schimba titulatura în Aeroportul Internaţional «Ştefan cel Mare» Suceava, generând un interes imediat din partea altor companii aeriene de a opera şi alte destinaţii decât cele existente” precizează preşedintele CJ.

Valoarea contractului este de 12,6 milioane de lei fără TVA, iar durata de realizare este de 15 luni, din care 3 de proiectare şi 12 de execuţie. Lucrările şi proiectarea vor fi realizate de asocierea formată din Societatea de Construcţii Napoca SA, UTI Grup SA, Geo Arc SRL şi Aero Project SRL. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: