Apărări de maluri şi diguri amenajate pe râurile Suceava şi Falcău, în localităţile Ulma, Brodina şi Straja

> Cu finanţare de la bugetul de stat, acestea reduc riscul de inundaţii, îndepărtând pericolul producerii de pagube materiale şi al pierderilor de vieţi omeneşti în cazul unor viituri

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava a recepţionat, odată cu terminarea lucrărilor, mai multe tronsoane din obiectivul de investiţii de amenajare a râului Suceava şi a afluenţilor acestuia în zonele Ulma, Brodina şi Straja din judeţul Suceava.

Daniel Drăgoi, director executiv la SGA, informează că proiectul constă în realizarea a 1.986 km de consolidări de maluri pe raza localităţii Ulma, a 2,331 km de consolidări de maluri pe raza localităţii Brodina şi a 1,780 km de consolidări de maluri, respectiv în 2,235 km de diguri pe raza localităţii Straja. Potrivit şefului SGA, obiectivul proiectului îl constituie realizarea lucrărilor hidrotehnice de reducerea riscului de inundaţii pe râul Suceava, cu scopul de a înlătura posibilitatea producerii de pagube materiale şi înregistrării de pierderi de vieţi omeneşti în situaţii de viituri. Valoarea totală finală a lucrărilor executate este de 16,176 de milioane de lei, inclusiv TVA, valoarea lucrărilor de construcţii-montaj fiind de 16.097.887,13 lei, incluzând şi TVA.

„Sursa de finanţare o reprezintă bugetul de stat. Realizarea investiţiei de amenajare a cursului râului Suceava şi a râului Falcău, în comunele Ulma, Brodina şi Straja, contribuie la creşterea gradului de protecţie a populaţiei şi punerea în siguranţă a obiectivelor socio-economice din aria proiectului, la creşterea calităţii vieţii, prin reducerea pagubelor produse ca urmare a inundaţiilor şi, totodată, asigură o creştere economică viitoare a zonei” declară Daniel Drăgoi.

Execuţia a fost câştigată la licitaţie de Construcţii Hidrotehnice Iaşi în asociere cu Codin Botoşani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: