Prezenţă numeroasă la Sărbătoarea Muntelui

> Preşedintele Consiliului Judeţean: Unde putem sărbători mai frumos muntele decât având ca fundal Pietrele Doamnei?

Mii de persoane au fost prezente, duminică, la Sărbătoarea Muntelui organizată în Masivul Rarău de Consiliul Judeţean Suceava şi de Centrul Cultural „Bucovina”.

Manifestarea a fost deschisă de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a transmis salutul său celor prezenţi la această sărbătoare.

„Noi avem obligaţia să sărbătorim şi muntele, muntele care este atât de generos cu noi” a spus Flutur.

El a întrebat retoric unde poate fi sărbătorit mai frumos muntele de în Munceii Rarăului, pe fundalul Pietrelor Doamnei.

„În frumoasa Bucovină avem o sărbătoare de excepţie la final de august” a precizat Flutur.

El a mai anunţat că manifestarea închide calendarul sărbătorilor din luna august dedicate diasporei, dar şi celor de-acasă.

Flutur a mulţumit artiştilor prezenţi, în special „Ansamblului folcloric „Plăieştii” din Chişinău şi celor din satele de munte care au venit aici.

Preşedintele CJ Suceava le-a urat celor prezenţi petrecere frumoasă şi şedere plăcută în Bucovina.

Sărbătoarea Muntelui a debutat cu un spectacol extraordinar al Ansamblului folcloric „Plăieştii” din Chişinău şi a continuat cu alte spectacole susţinute de Ansamblul folcloric „Baltagul” din Monor, judeţul Bistriţa-Năsăud, Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, dar şi ansambluri folclorice tradiţionale din zona de munte.

În cadrul evenimentului a fost organizate un târg al meşterilor populari şi o prezentare a produselor de stână.

Printre cei care au vizionat spectacolele s-au aflat parlamentarii liberali Angelica Fădor şi Dumitru Mihalescul, vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc Mihăiţă Negură, ca şi primari din zonele apropiate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: