Mesaj emoţionant al generalului de brigadă Ion Burlui, după o carieră de peste 38 de ani: 

„Am avut o viaţă profesională ca o minune. Nu regret şi nu aş schimba nimic dacă ar fi să o iau de la capăt”

La finalul unei cariere de peste 38 de ani, fostul comandant al pompierilor militari suceveni, generalul de brigadă dr. Ion Burlui, a transmis un mesaj emoţionant, în care a vorbit despre începuturile activităţii sale, dar şi despre bucuriile şi satisfacţiile carierei în slujba cetăţenilor.

Vă prezentăm integral mesajul generalului de brigadă Ion Burlui:

„O viaţă de om într-o filă de carte, o filă de carte pentru o viaţă de om. 38 de ani… Mulţi, puţini, au trecut într-o clipă.

În iunie 1980 intram pe poarta acestei unităţi militare de pompieri pentru a întocmi dosarul de candidat, în vederea susţinerii examenului de admitere la Şcoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne – Arma Pompieri.

Aveam în spate un sac plin de speranţe şi idealuri, iar în mână unul gol, în care speram să adun realizările.

Treptat, ofiţerul, şef de promoţie 1983 – arma pompieri, a început să umple sacul cu realizări, una câte una, pornind de la două promoţii de ofiţeri, iar sacul de speranţe şi idealuri s-a golit prin metamorfoza acestora.

Când eram în şcoala militară, mă gândeam să ajung la final de carieră în gradul de maior. Nu mă gândeam că viaţa, sub aripa lui Dumnezeu, va fi atât de darnică cu mine. Chiar dacă am stat 9 ani comandant de pluton, cu portharta pe şold, am crezut în rezultatele şi răsplata muncii cinstite, corecte, pas cu pas, treaptă cu treaptă.

La 31 de ani eram comandant de companie la Suceava, la 34 de ani, locţiitor comandant de grup de pompieri, la 43 de ani eram colonel, iar la 48 de ani comandant de unitate/ inspector-şef. Era mai mult decât mă aşteptam. În anul 1990 am fost printre cei cinci ofiţeri de pompieri care au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală, pentru prima dată, după anul 1945.

Am fost onorat să conduc această unitate, după mari comandanţi, colonel Nicolae Tuică, colonel Ghiorghe Isar, colonel Eugen Găitan, care au scris istorie printre pompieri, ori Inspectoratul General, după general-locotenent Ionel Crăciun, general-locotenent Vladimir Secară sau general-maior Gheorghe Briceag.

Plec la pensie cu sentimentul datoriei împlinite.

Nu am făcut niciodată pasul în spate, mi-am asumat responsabilitatea rezultatului, indiferent care era acesta. Tot aşa cum Poligonul de la Siret, obiectivul pe care mi l-am propus la venirea pe funcţie, a funcţionat doi ani prin ordin de inspector-şef, fiind al 13-lea poligon din lume. Acum, proiectul de fonduri europene este în faza semnării cererii de finanţare. Las un colectiv de profesionişti în măsură să-şi îndeplinească misiunile.

Am avut o viaţă profesională ca o minune. Nu regret şi nu aş schimba nimic, dacă ar fi să o iau de la capăt. A fost o onoare şi un privilegiu pentru mine să fiu comandantul acestei unităţi, numai cu oamenii din subordine şi colaboratorii mei am obţinut toate aceste realizări.

Să vă dea Dumnezeu sănătate, să vă ocrotească pe timpul misiunilor şi să fiţi uniţi între voi!

«Să lăsăm faptele să vorbească în locul cuvintelor» trebuie să fie sloganul care să vă călăuzească” a transmis generalul de brigadă Ion Burlui.

Precizăm că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 25 iunie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea – Ion Burlui, din Ministerul Afacerilor Interne, la data de 30 iunie.

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Suceava de la sfârşitul lunii iunie, general de brigadă Ion Burlui a fost onorat cu „Distincţie de excelenţă pentru întreaga activitate depusă în slujba sucevenilor şi în coordonarea celor mai dificile situaţii de urgenţă”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: