„Căutându-l pe Eminescu”

Membri ai Clubului Fotografilor Suceveni au participat la tabăra de fotografie de la Ipoteşti

Clubul Fotografilor Suceveni a avut patru participanţi la cea de-a III-a ediţie a Taberei de fotografie Ipoteşti, intitulată „Căutându-l pe Eminescu”, care a avut loc în perioada 26-29 iulie 2018.

La această prima participare a fotoclubului sucevean au spus „prezent” atât membri fotografi profesionişti, cât şi amatori, clubul fiind deschis tuturor pasionaţilor de fotografie, în mod egal.

Sucevenii Camelia Iordache, Mihaela Oprişan, Lăcrămioara Georgeta Samson, Nicoleta Manuela Andrian – au participat la această tabără alături de reprezentanţi ai Clubului Fotografilor Iaşi, Clubului Foto Focus Botoşani şi ai Asociaţiei Pasionaţilor de Fotografie Bacău.

Excursia la lacul cu nuferi, vizitele prin încăperile încărcate de poveste din spaţiul muzeal, turul ghidat prin centrul vechi al Botoşaniului, excursia la Mănăstirea Vorona şi cea din rezervaţia de tisă de la Tudora, ieşirile la răsărit şi apus în satul ipoteştean sunt doar câteva dintre activităţile desfăşurate. La acestea se adaugă cei doi speakeri care au insuflat artiştii fotografi prin discursul lor şi prin workshopurile desfăşurate acolo, Andrei Baciu şi Mircea Bezergheanu.

Fotografii au putut să încerce echipamente fotografice Olympus de ultimă generaţie şi au primit instructaj de folosire (mai ales la funcţiile cu totul noi introduse) şi răspunsuri la întrebări pe tot parcursul taberei de la Olympus România.

Atmosfera taberei a fost frumos surprinsă de invitatul Mircea Bezergheanu: „Este prima oară când particip la o tabără foto la care să fie participanţi din mai multe cluburi, din patru judeţe diferite. Este interesant că s-au prezentat şi au lăsat orgoliile deoparte, venind să socializeze şi să înveţe de la lectori, dar şi să împărtăşească din modul lor de lucru cu fotografia”.

Cele mai reuşite fotografii realizate de participanţi se vor regăsi într-un album şi în cadrul unei expoziţii itinerante organizate la cluburile foto participante la acest proiect în septembrie a.c. şi în parcul „M. Eminescu” din municipiul Botoşani.

Organizatorii taberei au fost Memorialul Ipoteşti, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani, Consiliului Judeţean Botoşani, Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani şi Olympus România. (MIHAELA OPRIŞAN, vicepreşedinte al Clubului Fotografilor Suceveni)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: