ANSVSA şi Poliţia de Frontieră derulează acţiuni în comun pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă, printr-un comunicat de presă, că una dintre măsurile necesare a fi aplicate, în contextul evoluţiei pestei porcine africane (PPA) în România şi în proximitatea teritoriului naţional, este aceea de verificare la frontieră, în vederea prevenirii introducerii în ţară a unor produse de origine animală prin care se poate transmite virusul PPA.

Astfel, în toate punctele de trecere a frontierei, personalul sanitar veterinar existent în incinta punctelor de trecere a frontierei, în cooperare cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Română acţionează pentru prevenirea intrării pe teritoriul României a PPA, fiind aplicate mai multe măsuri. La frontiera externă, intrarea în România a autovehiculelor care transportă animale vii se va permite numai prin punctele de trecere a frontierei în care sunt organizate posturi de inspecţie la frontieră de către ANSVSA. La frontiera internă, în situaţia prezentării la controlul de frontieră pe sensul de intrare în România a autovehiculelor care transportă porci vii, personalul Poliţiei de Frontieră Române va informa direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vederea efectuării controalelor sanitar-veterinare asupra acestor transporturi. În cazul în care sunt depistate transporturi de porci vii, care nu corespund din punct de vedere al normelor sanitare veterinare, vor fi sesizaţi imediat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române, pentru a interzice intrarea în ţară a respectivelor autovehicule.

„Folosim acest prilej pentru a informa toţi cetăţenii care intenţionează să tranziteze prin punctele de trecere la frontieră de la graniţa cu Bulgaria, cu privire la faptul că pe teritoriul acestei ţări este interzisă intrarea din ţări membre ale Uniunii Europene, precum şi din ţări terţe cu carne de porc sau produse alimentare care conţin carne de porc, pentru consum propriu, iar mijloacele de transport care intră pe teritoriul Bulgariei sunt supuse dezinsecţiei” se arată în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: