Aproape 9.000 de candidaţi susţin, mâine, proba scrisă a examenului de definitivare

Aproape 9.000 de candidaţi vor susţine, miercuri, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, la una din cele 98 de probe de examen. Rezultatele finale vor fi afişate pe 27 iulie, la centrele de examen şi pe site-ul Definitivat.edu.ro, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

MEN anunţă că în acest an numărul candidaţilor înscrişi la examenul naţional de definitivare în învăţământ este cu peste 2.500 mai mare decât în 2017.

„Dintre cei 9.475 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost admişi la proba scrisă 8.920 de candidaţi care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs Bine sau Foarte bine, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minim 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective. Comparativ cu sesiunea de anul trecut, organizată în luna aprilie, se constată un plus de peste 2.500 de candidaţi înscrişi” se arată într-un comunicat de presă trimis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Candidaţii vor avea acces în sălile de examen cel mai devreme la ora 8 şi cel mai târziu la ora 8.45, în baza unui act de identitate/ paşaport valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit doar în cazul candidaţilor cu cerinţe speciale, care au solicitat acest lucru.

MEN informează că s-a înregistrat un număr mare de candidaţi înscrişi pentru învăţământ preşcolar în limba română – 2.253, învăţământ primar în limba română – 1.534, educaţie fizică şi sport – 887, limba şi literatura română – 525 şi limba şi literatura engleză – 511.

Subiectele şi baremele de evaluare vor fi afişate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul Subiecte.edu.ro la ora 16. Acestea vor fi afişate şi la avizierele centrelor de examen. Lucrările scrise vor fi evaluate în şase centre organizate la nivel naţional: la nivelul inspectoratelor şcolare din judeţele Alba, Bihor, Braşov, Iaşi, Prahova şi din municipiul Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: