Universitatea Suceava caută să atragă candidaţi din „cel puţin zece licee provenite din medii defavorizate”

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava îşi propune să promoveze oferta educaţională pentru a atrage candidaţi din „cel puţin zece licee provenite din medii defavorizate”, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei academice.

În comunicat se arată că Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava derulează proiectul „Construieşte-te în perspectivă! Vizibilitate şi acces pentru tinerii din mediile defavorizate – COMPETIV”, finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Fondul de Dezvoltare Instituţională.

„Proiectul «Construieşte-te în perspectivă! Vizibilitate şi acces pentru tinerii din mediile defavorizate – COMPETIV» vizează şi următoarele obiective: promovarea ofertei educaţionale a USV în rândul elevilor din cel puţin zece licee provenite din medii defavorizate, prin implicarea studenţilor cu risc de excluziune şi proveniţi din medii defavorizate; susţinerea, din cofinanţare, a 30 de burse speciale pentru studenţii proveniţi din medii defavorizate, în vederea reducerii abandonului universitar; acordarea de sprijin studenţilor, în special celor proveniţi din medii defavorizate, în vederea reducerii abandonului universitar; organizarea de campanii de conştientizare privind importanţa stagiilor de practică, de internship şi a voluntariatului, prin organizarea de conferinţe adaptate domeniilor de consiliere din USV (ştiinţe sociale, ştiinţe umaniste şi ştiinţe inginereşti)” se arată în comunicat.

Printre obiectivele principale ale proiectului se regăseşte şi susţinerea, din cofinanţare, a taxei de înscriere pentru 120 de elevi care sunt absolvenţi ai liceelor din mediul rural.

„În acest sens, în actuala sesiune de admitere, primii 120 de candidaţi care au absolvit un liceu din mediul rural şi se vor înscrie la un program de licenţă al USV vor beneficia de scutire de la plata taxei de înscriere” se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul este în concordanţă cu viziunea strategică a USV şi are ca scop dezvoltarea instituţională prin continuarea şi diversificarea activităţilor întreprinse prin proiectul finanţat anterior – „De la excluziune la incluziune, via academica – LINACAD” –, dar se vizează şi creşterea numărului de studenţi care finalizează studiile, precum şi sporirea accesului la educaţie prin atragerea unui număr cât mai mare de studenţi proveniţi din mediile defavorizate.

„Prin acest proiect, USV are în vedere alinierea la tendinţa globală privind corelarea statutului socio-economic al absolvenţilor de studii universitare cu cerinţele în continuă diversificare ale pieţei muncii. În acord cu aceste obiective urmărite prin proiect, viziunea strategică a USV pune accentul pe intensificarea dialogului cu absolvenţii şi cu angajatorii, cu studenţii şi cu familiile lor, cu elevii şi cu profesorii din mediul preuniversitar, astfel încât să fie conştientizate cât mai bine nevoile şi aşteptările acestora” se subliniază în comunicat.

USV notează că se au în vedere şi activităţi de informare şi comunicare online prin intermediul platformei web-based a proiectului şi crearea forumului „Platforma online de promovare a incluziunii”, dedicat comunicării dintre elevi, studenţi, cadre didactice.

Proiectul este coordonat de conf. univ dr. Mariana Lupan, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul USV. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: