Şi în această vară

„Cultura estivală”, darul tinerilor talentaţi ai Sucevei

La sfârşitul acestei luni, se dă startul celei de a treia ediţii a spectacolelor reunite sub genericul „Cultura estivală”, un proiect frumos dedicat de tineri ai Sucevei comunităţii în care locuiesc.

Proiectul este, anul acesta, realizare a Asociaţiei Juventus în parteneriat cu municipiul şi Consiliul Local Suceava, şi mizează, la fel ca în anii precedenţi, pe colaborarea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” şi a Şcolii de Artă „Ion Irimescu”. Îşi dau mâna pentru reuşita spectacolelor tineri membri ai Asociaţiei Juventus, părinţi, cadre didactice, suceveni care s-au implicat de-a lungul timpului în viaţa artistică a oraşului şi a judeţului.

În perioada 21 iulie – 19 septembrie, în zilele de sâmbătă, pe esplanada Casei Culturii, şi în cele de duminică, în Parcul Copilului din cartierul Burdujeni, vor fi organizate spectacole de muzică clasică, pop, folk, muzică populară, de blues, de dans, poezie, desene şi caricatură. Acestea vor fi susţinute de tineri pe care asociaţia îi consideră deja „valori sucevene”, tineri al căror talent a fost deja confirmat de premiile obţinute, de dragul cu care publicul îi întâmpină de fiecare dată. Dar se anunţă şi spectacole ale unor artişti consacraţi pe piaţa culturală românească. Printre aceştia sunt premiatele Sandra Tudurache, Magdalena Drăgoi, Diana Adăscăliţei, micuţa interpretă de folclor Ana Maria Ciornei, chitaristul Radu Andonie, dansatoarea, dar şi caricaturista Denisa Halunga. Sunt alături de organizatori şi anul acesta Bobby Stroe, Dan Munteanu şi Cornel Angelescu, profesorii Johannes Onesciuc, Ciprian Gagiu, Cristi Munteanu şi Cristi Doboş, precum şi acordeonistul Elvis Buruiană şi cunoscutul folkist Walter Ghicolescu.

„Sunt aşteptaţi alături de nucleul de tineri suceveni talentaţi, care au susţinut spectacole anul trecut şi a căror valoare creşte de la an la an, şi alţi tineri care cred că pot completa cu talentul lor frumuseţea spectacolelor pe care asociaţia noastră şi partenerii ei vor să le ofere sucevenilor şi anul acesta, în cele două locaţii, esplanada Casei Culturii şi Parcul Copilului din Burdujeni. Îi rog să ne contacteze pe pagina de Facebook, dar şi direct la asociaţie, unde uşa este mereu deschisă; sau pot participa vineri, 13 iulie, la Seara Juventus, întâlnirea organizatorilor de pregătire a «Culturii estivale»” a declarat Cornel Grosaru, preşedintele Asociaţiei Juventus.

Pe durata mai multor weekenduri, vara trecută, mii de suceveni şi-au „îndulcit” plimbările asistând şi aplaudând spectacolele de muzică clasică, blues, muzică pop şi populară, cele de dans şi poezie susţinute de copiii talentaţi ai Sucevei în centrul oraşului şi în cartierul Burdujeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: