În perioada 5-8 iulie

Zilele Municipiului Rădăuţi

> Manifestările prilejuite de eveniment se centrează pe Festivalul de Folclor „Arcanul”

 Grupurile participante la cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului „Arcanul” vor fi primite astăzi, 5 iulie, la Casa de Cultură din Rădăuţi. Vineri, 6 iulie, la ora 10, conducătorii grupurilor se vor întâlni cu reprezentanţii municipiului Rădăuţi, în sala de şedinţe a Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor”. În program au fost înscrise peste zece ansambluri artistice din şapte ţări (Grecia, Turcia, Ucraina, Polonia, Serbia, Georgia, Republica Moldova şi România). La ora 10.30, în aceeaşi sală de şedinţe, va avea loc spectacolul de muzică şi poezie „Hora veşnică a Unirii”, susţinut de grupul „Binevestitorii misionari” din Dorneşti. La ora 11, va fi lansată cartea „Partizani în Bucovina” de Ion Prelipcean.

La ora 11.30, de această dată la Galeriile de Artă, va avea loc vernisajul „Atelierului de fotografie”. O expoziţie cu uniforme şi insigne militare este deschisă pentru public începând cu ora 12, la Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ”. Iubitorii de antichităţi se pot bucura de un târg organizat în colaborare cu Asociaţia Umania. Târgul va fi amenajat în parcul din faţa Primăriei. Parada cântecului, dansului şi portului popular are loc pe traseul dintre Casa de Cultură şi muzeu, începând cu ora 17.

Pentru ora 18, este prevăzută deschiderea oficială a festivalului „Arcanul”. Ionuţ Udeş, Dana Dăncilă şi Alexandra Dăncilă vor prezenta un recital de muzică populară, urmând ca ansamblurile invitate să susţină un spectacol pe scena special amenajată. Pentru sâmbătă, 7 iulie, au fost prevăzute competiţii sportive, iar duminică, 8 iulie, la ora 12, va avea loc din nou o paradă a cântecului, dansului şi portului popular, pe strada Ştefan cel Mare. Manifestarea de închidere a Festivalului „Arcanul” are loc la ora 14, fiind urmată de un recital susţinut de Grigore Gherman şi Maria Iliuţ. Nu lipsesc din program artiştii locali Roberta Cojocar şi Simona Şerban. La ora 20.30, începe spectacolul de muzică uşoară susţinut de trupa Blue River, de Patricia Buliga & Krama Band şi de trupa Provincialii. La ora 23, rădăuţenii şi oaspeţii se pot bucura de un foc de artificii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: