IMM-urile sucevene au nevoie de infrastructură în activitatea de dezvoltare

Conferinţele BTL Design şi trustul de presă Agora Group SA au organizat în data de 21 iunie 2018, la Suceava, a cincea ediţie a programul de evenimente „Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor 2018”. Evenimentul a avut loc la hotel Bucovina, începând cu ora 9.30.

Şi la această ediţie, prima sesiune de dezbateri a adus în discuţie rolul important pe care îl au autorităţile locale în dezvoltarea mediului de afaceri. Din partea instituţiilor locale au fost prezente Instituţia Prefectului Suceava, reprezentată de dna subprefect Silvia Boliacu, şi Consiliul Judeţean Suceava, reprezentat de dl Savin Ionel, şef serviciu, care au răspuns întrebărilor din audienţă şi au prezentat principalele activităţi concrete pe care instituţiile le întreprind în sprijinul mediului de afaceri.

În închiderea primei sesiuni, dna Liliana Agheorghicesei, preşedinte al Federaţiei Femeilor de Afaceri din regiunea Nord-Est şi al Asociaţiei Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici şi Mijlocii Suceava, a prezentat proiectele A.C.A.S.A. şi Startup 4 Diaspora, prin care vor fi sprijinite persoanele fizice din diaspora să primească până la 40.000 de euro pentru înfiinţarea unei afaceri.

În cea de-a doua sesiune, a prezentat oportunităţi de finanţare bancară dl Constantin Cucoş, director sucursala CEC Bank Suceava. Dna Frăsina Apăvaloaie, analist financiar la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN), a venit în completarea ofertelor de finanţare cu soluţii de garantare dedicate IMM-urilor. Sesiunea a continuat cu o prezentare a dlui Dănuţ Burgheaua, director executiv AJOFM Suceava, în care a detaliat programele derulate prin care se sprijină integrarea forţei de muncă. În încheierea sesiunii, dna Camelia Cocârlă, inspector muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, a răspuns întrebărilor audienţei în probleme legate de legislaţia muncii.

Ion Radu, manager al programului de conferinţe „Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor”, a susţinut că „Suceava are resurse şi poate să devină un motor regional de dezvoltare economică, dacă firmele mici şi mijlocii vor avea infrastructura necesară pentru dezvoltare. Şi aici, autorităţile locale sunt cele care au un rol primordial în stimularea dezvoltării companiilor din sectorul IMM prin investiţiile şi politicile publice pe care le promovează”.

Respectând tradiţia programului de evenimente, în închiderea evenimentului a fost organizată o tombolă la care premiile au fost oferite de către Aur’a, singura apă din România premiată cu trei stele de aur la Bruxelles, în 2016 şi 2017, cu distincţia Superior Taste Award, de către Institutul Internaţional pentru Gust şi Calitate.

Şi la acest seminar organizatorii au pus la dispoziţia IMM-urilor participante un stand în care acestea au putut să-şi expună materiale tipărite de promovare a produselor şi serviciilor proprii în mod gratuit.

„Soluţii pentru dezvoltarea IMM-urilor” a demarat în 2006 ca un program naţional de informare dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii. În continuarea programului, în 2018, se vor desfăşura seminarii de informare şi dezbateri dedicate oamenilor de afaceri în alte 5 reşedinţe de judeţ din România: Iaşi, Deva, Timiş, Târgu-Jiu şi Alba Iulia.

Participarea IMM-urilor la acest program de evenimente a fost liberă şi s-a făcut pe bază de invitaţie sau prin înscrierea la unul dintre cei doi organizatori: BTL Design sau Agora Group SA sau online la www.btldesign.ro. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: