Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi-a prezentat oferta educaţională în Japonia

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a fost reprezentată, în perioada 18-20 mai a.c., de prof. univ. dr. Mihai Dimian, ordonatorul de credite al universităţii, şi de prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, la cea de-a VII-a ediţie a Târgului European pentru Învăţământul Superior din Japonia.

Potrivit reprezentanţilor USV, evenimentul a fost organizat de Delegaţia Uniunii Europene în Japonia şi Direcţia Generală pentru Educaţie şi Cultură a Comisiei Europene, în parteneriat cu Agenţia Campus France, Serviciul de Schimburi Academice German (DAAD), Universitatea Meiji şi Osaka International House.

„Programul delegaţiei sucevene în Japonia a cuprins întâlniri bilaterale cu reprezentanţii unor importante universităţi nipone, precum Universitatea de Electrocomunicaţii Tokyo, Universitatea Metropolitană Tokyo, Universitatea Meiji Tokyo, Universitatea Kumamoto, Universitatea Internaţională Akita şi Universitatea Kochi, în cadrul cărora s-au analizat domeniile de interes comun, s-au scos în evidenţă direcţiile importante de cooperare bilaterală în educaţie şi cercetare, precum şi perspectivele de încheiere a unor acorduri de parteneriat româno-nipon, inclusiv în cadrul programului Erasmus+ la care au acces şi universităţile japoneze începând de anul trecut” a menţionat sursa citată.

În cadrul târgurilor educaţionale organizate la Tokyo şi Osaka, membrii delegaţiei USV au prezentat celor interesaţi programele de licenţă, masterat şi doctorat existente la nivelul celor zece facultăţi, oferind informaţii detaliate cu privire la taxe, posibilităţi de cazare, oportunităţi de dezvoltare a carierei, precum şi date relevante privitoare la România şi Bucovina.

„Târgul European pentru Învăţământul Superior din Japonia a fost vizitat de aproximativ 1500 de elevi şi studenţi interesaţi de programele celor peste 70 de universităţi din Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia, Elveţia şi Marea Britanie. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice europene şi ai altor instituţii direct implicate în dezvoltarea mobilităţilor academice internaţionale” au precizat reprezentanţii USV.

Prin participarea la Târgul European pentru Învăţământul Superior, „USV construieşte premisele dezvoltării unor parteneriate internaţionale cu universităţi de prestigiu din Japonia, ţara recunoscută pentru calitatea educaţiei şi dezvoltarea tehnologică”. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: