Zona de agrement Tătăraşi a fost inaugurată cu fanfară

> Primarul Ion Lungu: A meritat aşteptarea. Avem o zonă de agrement modernă; folosirea facilităţilor va fi gratuită

 Prima zonă de agrement din municipiul Suceava a fost inaugurată, ieri, cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii, cu muzica fanfarei Primăriei.

Primarul Ion Lungu a declarat la inaugurare că intenţia a fost ca inaugurarea acestei zone de agrement să fie făcută în data de 1 mai, cu speranţa că urma să fie montate şi instalaţiile de minitiroliană şi tiroliană, dar că la solicitarea sucevenilor deschiderea a fost făcută mai repede.

„Am vrut să fie în data de 1 mai şi ar fi fost mai înverzit locul acesta. Şefii noştri sunt cetăţenii, iar în zilele de Paşte au fost foarte mulţi aici. Le-a plăcut, au fost încântaţi, m-au contactat să-mi spună să deschidem mai repede această zonă de agrement” a spus Lungu.

El a amintit că investiţia a început în urmă cu 10 ani prin transferul de la Guvernul României a unei suprafeţe de 7 ha, cu un hectar de luciu de apă, cu două iazuri. Şi i-a mulţumit lui Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat atunci când era ministru.

Primarul a recunoscut că finalizarea proiectului a durat destul de mult – „ca la noi, la români”.

El a amintit că a fost făcut proiectul, s-a început licitaţia care a fost blocată un an de zile. Ulterior, creditul obţinut pentru finanţare nu s-a putut folosi pentru că se depăşea gradul de îndatorare al României şi s-a mai aşteptat un an de zile.

„Totul e bine când se termină cu bine” a mai spus Ion Lungu.

El a precizat că investiţia a costat 6,7 milioane de lei, în condiţiile în care indicatorii tehnico-economici erau de 11 milioane de lei, fiind făcută o economie de 4 milioane de lei.

„Vreau să cred că au ieşit lucrări de calitate aici” a declarat primarul.

El a respins acuzele că terenurile de sport nu sunt omologate şi a spus că nu a fost construită o bază sportivă, ci una de agrement, dar că se pot practica diverse sporturi.

„Sunt terenuri pentru divertisment şi recreere. Aici nu vor avea loc întreceri profesioniste” a precizat Ion Lungu.

El a mai anunţat că nu vor fi percepute taxe pentru folosirea facilităţilor, ci vor fi gratis, pe perioade de timp pentru cei care solicită şi că se va putea face programare cu actul de identitate pentru minigolf, terenuri, bărci şi hidrobiciclete, regulamentul urmând să fie aprobat de Consiliul Local în prima sa şedinţă.

Primarul consideră că este o zonă de agrement reuşită. Fanfara va cânta în fiecare zi de duminică, a menţionat el.

„A meritat aşteptarea. Avem o zonă de agrement modernă” a conchis Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: