Box, Cupa României

Medalii de aur pentru sucevencele Maria Polonic şi Romina Iosub

Maria Polonic (stanga), Romina Iosub (dreapta)

Capitala României a găzduit săptămâna trecută Cupa României la box feminin pentru tineret. CSM Suceava a fost reprezentat în competiţie de sportivele Maria Polonic (categoria 63 de kilograme) şi Romina Iosub (categoria 57 de kilograme), sportive care au luat startul pentru prima dată la categoria de vârstă tineret. Spre satisfacţia antrenorului Andu Vornicu, elevele sale au luptat cu curaj, au făcut un turneu perfect şi au reuşit să urce la final pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

„Am fost plăcut surprins de performanţele realizate de sportivele noastre, mai ales că Maria şi Romina au luptat pentru prima dată la tineret, unde adversarele sunt mai puternice, iar nivelul mai ridicat. Fetele au boxat peste aşteptări şi au câştigat fără drept de apel toate meciurile. Titlurile cucerite au constituit o surpriză şi pentru cei prezenţi, astfel că Maria şi Romina au primit o grămadă de aprecieri pentru modul în care au luptat. Au muncit mult în ultimele luni s-au dăruit exemplar în ring, iar acum sunt nespus de bucuroase şi savurează din plin acest succes” a declarat antrenorul Andu Vornicu, care a dorit să mulţumească pentru sprijin Clubului Sportiv Municipal şi oamenilor de afaceri Mihai Ududec, de la Inter Conti, Sergiu Rotari, de la Oscar Cleaning, şi Ionuţ Rotariu, de Onuserv.

Trebuie precizat că pugiliştii de la CSM Suceava s-au aflat printre protagonişti şi la prima competiţie majoră la care au participat în 2018, Campionatul Naţional Under 22, acolo unde Dumitru Vicol a terminat învingător, în vreme ce Adrian Botuşan a trebuit să se mulţumească cu titlul de vicecampion, după un meci final în care a fost furat pe faţă de arbitrii judecători.

Încurajaţi de aceste realizări, pugiliştii suceveni vor să depăşească performanţele realizate în 2017, care a fost cel mai bun an din istoria boxului sucevean ca rezultate. Nu mai puţin de 12 medalii au reuşit să cucerească sportivii pregătiţi de Andu Vornicu pe parcursul anului trecut. Junioara Maria Polonic a izbutit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, în vreme ce Dumitru Vicol a devenit vicecampion naţional de seniori, trecându-şi în palmares şi un loc 3 la Centura Moldovei. La rândul său, Adrian Botuşan şi-a îmbogăţit portofoliul cu alte trei medalii: argint la campionatul naţional Under 22 şi la Centura Moldovei, şi bronz la Cupa României. În ce-l priveşte pe Laurenţiu Ungureanu, acesta se poate lăuda cu două titluri de vicecampion, la naţionalele de juniori şi la Cupa României. Tot pe treapta a doua a podiumului de premiere a urcat şi Sami Kutkut, la campionatul naţional de tineret. Junioara Romina Iosub s-a clasat a treia la naţionale şi la Cupa României, ca şi Alex Moroşanu, care a luat bronzul la naţionalele de cadeţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: